Hlavní obsah

VIDEO: První gól Manchesteru neměl platit, myslí si brankář Petr Čech

LONDÝN

Především spálené šance se podle brankáře Petra Čecha postaraly o to, že fotbalisté Chelsea v utkání 5. kola anglické ligy prohráli s Manchesterem United 1:3. Londýnský klub měl podle svého gólmana dostatek příležitostí k tomu, aby vyrovnal, ale nepovedlo se. Čech zatím nechce hodnotit, jak moc se tento výsledek může promítnout do boje o titul, ale připouští, že tím dala Chelsea Manchesteru výhodu do dalších kol.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Manchester se ujal tříbrankového vedení už v první půli po gólech Smallinga, Naniho a Rooneyho. Naopak Chelsea své šance zahazovala. "To rozhodlo. Na šance na tom oba týmy byly zhruba stejně. Jenže soupeř je využil a my ne," hodnotil zápas Čech pro svůj web.

Smallingův první gól však podle něj platit neměl. "Byl tam jasný ofsajd, což prokázal i televizní záznam. Ale na to se nemá cenu vymlouvat. Oni dokázali přidat další góly. Ten druhý z kopačky Naniho byl krásný, trefil to parádně. A při třetím se míč odrazil před prázdnou bránu k Rooneymu, který se v takových situacích nemýlí," pochválil soupeře Čech.

Ten se dostal do konfrontace s Rooneym i při pokutovém kopu po změně stran, ovšem tentokrát se anglický útočník netrefil. "Ve druhé půli jsme to museli otevřít a hrát víc na riziko. Z toho pramenily i šance soupeře a penalta. Rooney při ní ale podklouzl. Ale také to kopal na stranu, kam jsem šel. Tak kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby šel míč do branky," dodal s tím, že by střelu zřejmě stejně chytil.

Budeme muset body získat zpátky

O to víc ho mrzí, že spoluhráči nevyužili některé z dalších šancí. "Jen v první půli jsme měli tři dobré šance. Pak jsme se trochu vrátili do hry po krásném gólu Torrese. V tu chvíli jsem věřil, že jsme schopni zápas zdramatizovat a třeba i vyrovnat. Do konce zbýval skoro celý poločas a stačilo přidat jeden kontaktní gól. Bohužel se to nepovedlo, i když šancí bylo dost," připomněl Čech například tutovku Torrese, který po kličce brankáři netrefil prázdnou branku.

Zatím nechce hodnotit, jak důležitá tato prohra může být v boji o titul. "Kvůli těm vyloženým šancím nás prohra může mrzet dvojnásob. V našem vzájemném souboji jsme dali hned v úvodu ligy Manchesteru výhodu tří bodů a teď je budeme muset někde získat zpátky. Každopádně je na nějaké prognózy ještě brzy, protože je odehráno pár zápasů a liga má osmatřicet kol," dodal Čech, jehož Chelsea ve středu čeká zápas Ligového poháru proti Fulhamu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články