Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Chelsea Villas-Boas by chtěl jet Rallye Dakar

Nejen fotbal je velkou vášní trenéra Chelsea Andrého Villase-Boase. Třiatřicetiletý portugalský kouč rád jezdí na terénní motorce a po skončení kariéry by se chtěl zúčastnit slavného závodu Rallye Dakar.

Foto: Phil Noble, Reuters

Nový kouč Chelsea André Villas-Boas během zápasu na hřišti Stoke City

Článek

"Vášeň pro dvě kola ve mně rostla postupně. Moje první motorka byla Yamaha XT 350, na začátek dost těžká. Pak jsem měl Hondu, KTM a pak nějaké trialové stroje," citoval Villase-Boase deník Daily Mirror.

"Jsem trochu blázen, takže mám nejradši enduro. Když mám volno, vyrazím do hor a snažím se na velkých kamenech zabít," poznamenal. "Hráči si tohle dovolit nemůžou, ale trenéři ano. Jim to projde," dodal.

"Řidičák jsem získal v době, kdy jsem trénoval juniorku Porta. V té době jsem také jezdil v národním mistrovství a zlomil si ruku. Měl jsem i další nehody, ale snažím být opatrnější. Nicméně ten pocit, kdy jedete na plný plyn, je fantastický," uvedl Villas-Boas.

Motorky jsou pro bývalého kouče Porta, s kterým v minulé sezoně vyhrál Evropskou ligu, odpočinkem od fotbalu. "Nejsem fanatik, nežiju fotbalem 24 hodin denně, takže rozhodně nepřijdu domů a nepustím si druhou německou ligu," prohlásil Villas-Boas. "Fotbal miluji, ale na motorce si odpočinu," dodal.

Reklama

Související témata: