Hlavní obsah

Manchesterské kluby nezaváhaly, Liverpool vyhrál městské derby

LIVERPOOL

Šestou výhru během sedmi kol si v anglické Premier League připsaly oba manchesterské kluby a s devatenácti body vévodí soutěži. Manchester United doma porazil houževnatého nováčka Norwich City 2:0, Manchester City triumfoval dokonce 4:0 na hřišti Blackburnu. Liverpoolské derby ovládli hostující Reds, kteří v Goodison Parku zdolali domácí Everton 2:0.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Anderson z Manchesteru United (vlevo) oslavuje svůj gól proti Norwichi.

Článek
Fotogalerie

Manchester United si připsal výhru 2:0 nad nováčkem z Norwiche, kterou zařídili v 68. minutě přesnou hlavičkou Anderson a v závěru Welbeck. Rudí Ďáblové si sice neustále udržovali územní převahu, vyložené šance si však vytvářeli hlavně hosté. Nešťastníkem se stal záložník Pilkington, který ve druhém poločase spálil tři tutovky. Nejprve jej vychytal gólman Lindegaard, poté sám před brankářem zamířil mimo, ve třetím případě nastřelil tyč. Až poté splnil Manchester dvěma góly úlohu favorita. Devatenáctým ligovým vítězstvím na domácím hřišti v řadě stanovil nový klubový rekord, v tabulce je zásluhou o gól lepším skóre před Citizens.

Anderson z Manchesteru United oslavuje svůj gól proti Norwichi.foto: ČTK/AP/Jon Super

Šestou výhru si stejně jako městský rival připsal Manchester City, na půdě Blackburnu vyhrál jednoznačně 4:0. Všechny branky hosté vstřelili ve druhém poločase. Nejprve otevřel skóre v 56. minutě krásnou ranou Johnson, o tři minuty později zvyšoval Balotelli. Zbylé dvě branky přidali střídající Nasri se Savičem.

Liverpool vyhrál městské derby

Liverpool vyhrál v městském derby na hřišti Evertonu 2:0, když branky vstřelili v poslední dvacetiminutovce Carroll se Suárezem. Domácí hráli od 23. minuty bez vyloučeného Rodwella, tlaku Reds však dlouho odolávali. I proto, že v závěru prvního dějství neproměnil Kuijt penaltu a ránu Adama zastavilo břevno.

<img alt="Liverpoolský Luis Suárez se raduje ze své branky proti Evertonu." height="300" src="http://im.sport.cz/110/141108-article-wnys2.jpg" width="400"/><span class="imgTitle">Liverpoolský Luis Suárez se raduje ze své branky proti Evertonu.</span><span class="author">foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Tim Hales</span>

Už v deváté minutě hlavičkoval z malého vápna Suárez, jeho pokusu ale scházela razance. Hned z protiútoku zahrozili i domácí, Cahillovu střelu vyrazil Reina robinsonádou nad branku. Jeden z klíčových momentů duelu přišel ve 23. minutě. Rodwell na polovině hřiště fauloval Suáreze a rozhodčí Atkinson poněkud přísně vytáhl rovnou červenou kartu.

Rozhodčí Martin Atkinson ukazuje Jacku Rodwellovi z Evertonu červenou kartu.foto: ČTK/AP/Tim Hales

Liverpool samozřejmě převzal iniciativu a oslabený soupeř se uchýlil jen k defenzivě. Dvě minuty před přestávkou fauloval ve vápně Jagielka znovu Suáreze a pískala se penalta. K ní se postavil Dirk Kuijt, jeho střelu po zemi ale Howard skvěle vyrazil. V nastavení pak domácím pomohla i branková konstrukce, dělovka Adama z osmnácti metrů orazítkovala břevno.

Marouane Fellaini z Evertonu (v modrém) v souboji se Stewartem Downingem z Liverpoolu.foto: ČTK/AP/Tim Hales

Po změně stran už Reds svou herní převahu přetavili i v góly. V 71. minutě poslal Enrique z levého křídla míč do vápna, kde jej ranou z první poslal do sítě Carroll. Za dalších jedenáct minut využil Suárez zaváhání obránců Bainese s Distinem a technickou střelou překonal brankáře Howarda podruhé. V nastaveném čase mohl přidat třetí gól Kuijt, trefil ale jen tyč.

Brankář Sunderlandu Simon Mignolet inkasuje gól v zápase s West Bromwichem.foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Scott Heppell

Neporažená zůstává Aston Villa, vítězstvím 2:0 proti Wiganu si připsala druhý tříbodový zisk v sezóně. Hořkost porážky ještě v tomto ročníku neokusil ani Newcastle a po výhře 2:1 na hřišti Wolverhamptonu se posunul na průběžné třetí místo. Hosty poslali do vedení v první půli Demba Ba s Gutierrezem, za domácí v závěru korigoval Fletcher. West Bromwich vedl už v páté minutě v Sunderlandu 2:0, domácí ale ještě v první půli dokázali srovnat a zápas tak skončil nerozhodně 2:2.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Anglická fotbalová Premier League, 7. kolo:</strong> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Everton - Liverpool 0:2</strong> (71. Carroll, 82. Suárez), <strong>Aston Villa - Wigan 2:0</strong> (36. Agbonlahor, 62. Bent), <strong>Blackburn - Manchester City 0:4</strong> (57. Johnson, 59. Balotelli, 73. Nasri, 87. Savič), <strong>Manchester United - Norwich 2:0</strong> (68. Anderson, 87. Welbeck), <strong>Sunderland - West Bromwich 2:2</strong> (24. Bendtner, 27. Al Muhamadí - 4. Morrison, 5. Long), <strong>Wolverhampton - Newcastle 1:2</strong> (88. Fletcher - 17. Ba, 38. Gutiérrez).</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: