Hlavní obsah

Chelsea lehce přehrála poslední Bolton, Lampard nastřílel hattrick

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea se v tabulce Premier League posunuli na třetí místo za vedoucí týmy z Manchesteru United a City. V sedmém kole soutěže tým brankáře Petra Čecha jednoznačně přehrál poslední Bolton, když po necelé půlhodině vedl už o čtyři branky. Gólovým hattrickem se za hosty blýskl záložník Frank Lampard, jenž nastoupil ke 350. zápasu v dresu Chelsea. Arsenal podlehl v severolondýnském derby Tottenhamu 1:2.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Frank Lampard oslavil svůj 350. zápas v dresu Chelsea hattrickem

Článek

Ze zápasu Boltonu s Chelsea neuběhly ani dvě minuty, když Mata zahrával z pravé strany rohový kop a hlavičkující Sturridge otevřel skóre zápasu. Stejný hráč byl i u druhé branky hostí - v patnácté minutě přihrával v pokutovém území Lampardovi, kterému stačilo doklepnout balon mezi zmatenými obránci Boltonu.

Sturridge, jenž jaro předchozí sezóny strávil na hostování právě v Boltonu, se proti bývalým spoluhráčům překonával. V 25. minutě se rozběhl po pravé straně, na hranici vápna vystřelil, a brankář Bogdan jeho dělovku neudržel. A za další dvě minuty už to bylo 4:0 pro Chelsea, když se podruhé prosadil také Lampard.

Domácí fanoušci se dočkali gólu hned na začátku druhého poločasu. Petrov rozehrál přímý kop z pravé strany a Čech v brance Chelsea neměl proti hlavičce průbojného Boyaty šanci. V 59. minutě dokonal svůj hattrick Lampard, kterého obránci Boltonu znovu nechali trestuhodně samotného před brankou.

Devět minut před koncem zápasu se mohl Bolton dočkat druhého gólu, ale při střele Daviese Čecha zastoupil na brankové čáře obránce Ivanovič. V samém závěru pak český brankář skvěle zasáhl, když vytlačil střelu Eaglese na tyč.

"Kanonýři" zase prohráli a propadají se

Arsenal v Premier League znovu zklamal a v součtu s minulou sezónou nevyhrál na soupeřově půdě poosmé v řadě. "Kanonýři", za které nenastoupil reprezentační kapitán Tomáš Rosický, se propadli na patnáctou příčku jen s dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo.

Aktivnější Tottenham poslal na stadiónu White Hart Lane do vedení pět minut před přestávkou Nizozemec Rafael van der Vaart. Arsenal sice zásluhou Aarona Ramseyho vyrovnal už po šesti minutách druhého poločasu, ale čtvrtou ligovou výhru "Kohoutů" za sebou zařídil v 73. minutě dalekonosnou ranou k tyči krajní bek Kyle Walker. Hosty od většího debaklu uchránil pouze výborný polský brankář Wojciech Szczesny.

První výhry v Premier League se dočkal Fulham, který se Zdeňkem Grygerou na kraji obrany doma deklasoval v západolondýnském derby nováčka Queens Park Rangers 6:0. Svěřenci trenéra Martina Jola vstřelili více branek než v předchozích šesti ligových zápasech dohromady.

Třikrát se na stadiónu Craven Cottage prosadil útočník Andrew Johnson, který navázal na dvě trefy ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy proti Odense. Ani na lavičce neslavil premiérový domácí triumf záložník Marcel Gecov.

Premier League - 7. kolo:
Bolton - Chelsea 1:5 (46. Boyata - 15., 27., 59. Lampard, 2. a 25. Sturridge), Fulham - QPR 6:0 (2., 38. a 59. Johnson, 20. Murphy z pen., 65. Dempsey, 74. Zamora), Swansea - Stoke 2:0 (9. Sinclair z pen., 85. Graham), Tottenham - Arsenal 2:1 (40. Van der Vaart, 73. Walker - 51. Ramsey).

Reklama

Související témata: