Hlavní obsah

Policie zatkla kvůli sázkám Rooneyho otce a strýce

Policie zatkla otce anglické fotbalové hvězdy Wayna Rooneyho seniora a strýce Richieho v rámci vyšetřování podezřelých sázek na zápas skotské ligy. Dalším z celkem devíti zadržených mužů byl i anglický fotbalista ve službách skotského Motherwellu Steve Jennings, jenž byl v inkriminovaném duelu vyloučen.

Foto: Toby Melville , Reuters

Hlavu plnou rodinných problémů má Wayne Rooney.

Článek

Šestadvacetiletý záložník Jennings byl zatčen v Glasgowě, ostatní muži ve svých bytech v metropolitním hrabství Merseyside. Jeho největším městem je Liverpool, odkud rodina Rooneyových pochází. Wayne junior do skandálu zapleten není.

Policie uvedla, že osmačtyřicetiletý Wayne Rooney a čtyřiapadesátiletý Richie Rooney byli zatčeni pro podezření ze spiknutí a podvodu. Po složení kauce byli oba propuštěni.

Kanonýr Rooney je momentálně s reprezentací v Černé Hoře, kde ho v pátek čeká kvalifikační zápas o postup na evropský šampionát. Podle kouče Fabia Capella ho zprávy ohledně jeho příbuzných nikterak nevyvedly z míry. "Mluvil jsem s ním, je klidný a uvolněný. Pro zítřejší zápas to není žádný problém," prohlásil Capello.

Vyšetřování se týkalo ligového duelu z loňského prosince, v němž Motherwell prohrál doma 1:2 s Heart of Midlothian. Jennings dostal druhou žlutou kartu v utkání za protesty proti odpískanému pokutovému kopu osm minut před koncem. Sázkařská komise dostala avízo na podezřelé tipy na to, že v zápase rozhodčí ukáže červenou kartu. Jedna ze sázek v hodnotě 500 liber (přes 14 tisíc korun) byla z nově založeného účtu v Liverpoolu. Kurz na červenou kartu byl 10:1.

Reklama

Související témata: