Hlavní obsah

Van Persie zařídil dvěma góly Arsenalu vítězství nad Sunderlandem

Nizozemský útočník Robin Van Persie se dvěma brankami postaral v 9. kole Premier League o vítězství Arsenalu na vlastním hřišti nad Sunderlandem. Poprvé se trefil v úvodní minutě zápasu, druhou trefu přidal sedm minut před koncem zápasu. Arsenal porazil Sunderland 2:1.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Arsenalu Robin Van Persie (dole) se raduje s Theo Walcottem z branky.

Článek

Tomáš Rosický stačil doléčit poraněná třísla, kvůli kterým nemohl pomoci národnímu týmu v klíčovém utkání evropské kvalifikace na půdě Litvy, a do utkání proti Sunderlandu nastoupil v základní sestavě.

Kanonýři nezačali sezónu vůbec dobře a po odchodu režiséra Fábregase do Barcelony se zatím marně snaží navázat na pohlednou ofenzivní hru, kterou předváděli v předchozích ročnících. Do utkání s „Černými kočkami“ ale vstoupili Wengerovi svěřenci bleskově. Už v první minutě totiž našel Gervinho na hranici pokutového území Van Persieho, jehož střela zapadla přesně k pravé tyči.

Ve 12. minutě mohl Nizozemec skóre navýšit. Jeho technická lahůdka však skončila pouze na levé tyči Mignoletovy branky. Krátce po půlhodině hry bylo vyrovnáno. Ke kopu ze slibné standardní situace se postavil Larsson a nádhernou střelou skóroval.

Arsenal byl v následujícím průběhu zápasu aktivnějším týmem, nejednou ale mohl děkovat svému brankáři Szczesnymu, že neinkasoval podruhé. Tři body nakonec zařídil pro Kanonýry svým druhým gólem Van Persie, který v 83. minutě zahrál přímý volný kop tak povedeně, že se Mignolet balónu, který směřoval do jeho sítě, ani nedotkl. Kanonýři si v osmém utkání připsali teprve třetí vítězství.

Jen bod si připsal rival Arsenalu Tottenham, který remizoval na stadiónu Newcastlu. A to i přesto, že dvakrát vedl po brankách Van der Vaarta a Defoea. Domácím však nakonec bod zařídil Ameobi, který se trefil přesnou křižnou střelou k tyči v 86. minutě.

Premier League, 8. kolo:
West Bromwich - Wolverhampton 2:0 (8. Brunt, 76. Odemwingie), Arsenal - Sunderland 2:1 (1. a 83. Van Persie - 31. Larsson), Newcastle - Tottenham 2:2 (48. Ba, 86. Ameobi - 40. Van der Vaart, 68. Defoe).

Reklama

Související témata: