Hlavní obsah

Chelsea brání Čecha: Bude jedním z nejlepších ještě mnoho let

LONDÝN

Pořádně počechral nervy fanoušků Chelsea brankář Thibaut Courtois, který prohlásil, že gólmanská jednička Petr Čech má zdravotní potíže s koleny a zády, a brzy proto skončí. Londýnský celek se však proti výroku Belgičana ohradil a uvedl, že s českým gólmanem počítá i do budoucna. Zato devatenáctiletého gólmana asi čeká nepříjemný pohovor u Abramoviče...

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Petr Čech bude pořád patřit mezi nejlepší, věří v Chelsea.

Článek

Talentovaný Courtois přišel v letním přestupovém okně do Chelsea a následně se stěhoval na hostování do španělského Atlétika Madrid. Při krátké zastávce na Stamford Bridge mu měl údajně trenér brankářů Christophe Lollichon říct, že Čech má chatrné zdraví. „Vím, že má potíže s koleny a se zády. Trenér brankářů mi řekl, že je otázkou, jak dlouho může Čech hrát na nejvyšší úrovni,“ řekl Courtois pro rozhlasovou stanici Onda Cero.

Brankář Chelsea a české reprezentace Petr Čech a trenér brankářů anglického celku Christophe Lollichon (vpravo)foto: ČTK/Kateřina Šulová

Od toho se ale vedení Blues ihned distancovalo. „Petr je jedním z nejlepších gólmanů světa, který je vždy připraven na té nejlepší úrovni,“ prohlásil mluvčí Chelsea.

„Klub nemá žádné obavy ohledně jakýchkoliv aspektů Petrovy hry. Ať už se jedná o psychickou odolnost či fyzickou kondici. Očekáváme, že bude i nadále jedním z nejlepších i po mnoho dalších let.

Čech působí na Stamford Bridge od roku 2004, kdy přestoupil z Rennes, a zdravotní lapálie ho často trápí. Nejvážnější byla fraktura lebeční kosti po střetu se Stephenem Huntem v roce 2006, od kdy musí plzeňský rodák nosit ochrannou přilbu. Čech měl potíže i s rameny, kyčlemi, lýtky, zády a koleny.

Reklama

Související témata: