Hlavní obsah

Chelsea v devíti nestačila na Q.P.R., Manchester City roznesl United 6:1!

Jirka G. NovákSport.cz

Dlouhých 25 utkání v řadě neprohráli fotbalisté Manchesteru United na svém stadionu ligový zápas. Padli až v ostře sledovaném derby s městským rivalem ze City, který na Old Trafford slavil velké vítězství 6:1 a teprve druhou výhru za posledních 37 let. United tak totálně promarnili šanci dostat se do čela Premier League, vedoucí City má nyní před nimi náskok už pěti bodů.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli skóroval proti United dvakrát

Článek

Domácí United měli od začátku zápasu herně navrch, jenže vyloženou šanci si vypracovat nedokázali. A tak udeřilo na druhé straně. V 22. minutě poslal z levé strany Milner do pokutového území míč Balotellimu, který jej uklidil přesně k tyči. Hráč, jenž skóroval v pátém utkání po sobě, vzápětí shrnul dres a odhalil na tričku nápis "proč vždycky já?". A to ještě o tři minuty později nedosáhl na centr Agüera.

United přidali na obrátkách a začali hostující hráče víc napadat, střely Andersona a Rooneyho ale končily v náruči brankáře Harta. Na druhé straně hřiště uhasil šanci Agüera na poslední chvíli dobrým obranným zákrokem Ferdinand.

Tři branky City po 90. minutě

Druhý poločas sotva začal a pro domácí nastala další pohroma. Balotelli se dral přes Evanse, který si útočníka City těsně před vápnem přidržel a vyfasoval červenou kartu. Fotbalistům v bleděmodrých dresech narostla křídla a předvedli parádní akci. Agüero přenechal patičkou v pokutovém území míč Milnerovi, ten našel před brankou Balotelliho a hosté vedli 2:0.

Neuběhlo ani deset minut a bylo to už o tři branky, tentokrát se po přihrávce Richardse prosadil Agüero. O pár vteřin později Balotelliho vystřídal Džeko a srbský forvard napálil balon hned při prvním dotyku těsně vedle branky, United byli zralí na ručník. Devět minut před koncem sice snížil Fletcher, jenže City to pořád nestačilo. V posledních minutách zápasu skórovali ještě dvakrát Džeko a jednou David Silva.

Chelsea přišla o dva hráče už v prvním poločase

Udržet kontakt s vedoucím týmem ligy chtěli hráči Chelsea Londýn a na hřišti patnáctého Queens Park Rangers to měla být snadná záležitost. Jenže už v desáté minutě Petr Čech inkasoval z penalty v podání Helgusona a pak se hosté potopili sami. Ve 33. minutě putoval do sprch Bosingwa za faul na Wrighta-Phillipse a za dalších osm minut jej následoval útočník Drogba oceněný rovněž červenou kartou.

Hlavní rozhodčí zápasu Foy byl k hostujícímu týmu neoblomný a rozdal mu ještě šest žlutých karet. Nezviklaly jej ani pády Lamparda a Davida Luize v pokutovém území. Chelsea v devíti skórovat nedokázala, v pětiminutovém nastavení sice na centr zkoušel vyskočit i Čech, ale netrefil balon.

Anglická Premier League, 9. kolo:
Manchester U. - Manchester City 1:6ON-LINE
Branky: 81. Fletcher - 22. a 60. Balotelli, 90. a 90.+3 Džeko, 69. Agüero, 90.+1 Silva.
Arsenal - Stoke 3:1 (73. a 82. Van Persie, 27. Gervinho - 34. Crouch), Fulham - Everton 1:3 (67. Ruiz - 3. Drenthe, 90. Saha, 90.+3 Rodwell) ,Blackburn - Tottenham 1:2 (28. Formica - 15. a 53. Van der Vaart), Q.P.R. - Chelsea 1:0 (10. z penalty Helguson).

Reklama

Související témata: