Hlavní obsah

John Terry sprostým rasistou? Hvězda Chelsea odmítá, že urážela soupeře

LONDÝN

Nečekaná porážka, sporná penalta, dvě vyloučení... Fotbalisté Chelsea zkrátka neměli na hřišti Queens Park Rangers vůbec svůj den. Nedělní fiasko však může mít ještě nepříjemnou dohru, minimálně pro kapitána Johna Terryho. Na internetu totiž kolují videa ze zápasu, na nichž je zkušený stoper údajně zachycen, jak pronáší sprosté rasistické urážky na hráče soupeře Antona Ferdinanda.

Foto: Andrew Winning, Reuters

John Terry z Chelsea čelí nepříjemným nařčením

Článek

Ferdinanda si má v úterý povolat vedení QPR, které se následně rozhodne, zda proti Terrymu podnikne příslušné kroky. Opora Chelsea však jakákoliv nařčení z rasismu jednoznačně odmítá.

Fanoušci na základě videí obviňují kapitána Blues, že Ferdinanda na Loftus Road po souboji nazval „zasr... černá ku...“.

„Všiml jsem si, že se objevují na internetu komentáře, které mě obviňují s odkazem na nějaké video. Jsem zklamaný, že si lidé špatně vyhodnotili kontext toho, co jsem měl říct Antonu Ferdinandovi,“ napsal Terry v prohlášení k incidentu.

„Myslel jsem si, že mě Anton obviňuje, že ho rasisticky urážím. Odpověděl jsem agresivně, že takový výraz jsem nikdy nepoužil. Nikdy bych něco takového neřekl a jsem smutný z toho, že si lidé myslí opak. S Antonem se znám dlouho, mluvili jsme spolu o tom po zápase a nebyl mezi námi jediný problém. Gratuloval jsem mu k vítězství a on mě z ničeho neobviňoval. Bylo jasné, že je to celé nedorozumění,“ pokračoval Terry.

„Mrzí mě, že se po porážce musím ještě zabývat nepravdivými obviněními. Jsem hrdým kapitánem jednoho z mezinárodně nejpestřejších týmů v Premier League a naprosto věřím, že ve sportu není žádné místo pro rasismus,“ dodal Terry.

QPR i anglická fotbalová asociace FA zatím nařčení na adresu Terryho odmítají komentovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články