Hlavní obsah

VIDEO: Tévez přechází do protiútoku - chce se s trenérem Mancinim soudit!

MANCHESTER

V posledních dnech a týdnech se toho kolem něj dělo hodně a ještě to zřejmě zdaleka nekončí. Trenér ho nechce, angličtí fanoušci jej nenávidí. Argentinský fotbalista Carlos Tévez však namísto toho, aby za své nedávné chování sklopil pokorně hlavu, volí jinou taktiku. Podle serveru BBC zvažuje, že se bude se svým trenérem z Manchesteru City Robertem Mancinim soudit. Kvůli pomluvě!

Foto: Phil Noble, Reuters

Carlos Tévez na lavičce fotbalistů Manchesteru City

Článek

Jde o známý incident z konce září, kdy Tévez během utkání Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov neuposlechl pokyn trenéra Manciniho k nástupu na hřiště. Podle kouče jasný projev nekázně a arogance, podle výkladu hráče nedorozumění. Prý se jen nechtěl jít znovu rozcvičovat.

Výsledek? Podle vedení klubu porušil hned v pěti bodech svou smlouvu a v úterý byl potrestán pokutou ve výši čtyř týdenních platů (zhruba jeden milión liber). Současně byl na dva týdny suspendován, což si už de facto odpykal. Od události v Mnichově s ním totiž trenér Mancini přestal počítat a s týmem ani Tévez netrénoval.

Potížista Tévez tak nyní přechází do protiútoku, na který se vyzbrojil právníky. Podle nich v ničem svoji smlouvu neporušil a výroky Manciniho označují jako pomluvy, za které by mohly trenéra Citizens pořádně popotahovat.

Tévez přišel do Manchesteru City v létě 2009 a v jeho dresu nastřílel 53 gólů v 91 zápasech. Ještě v květnu dokonce měl na rukávu kapitánskou pásku při triumfu klubu v FA Cupu. Po záříjovém utkání v Mnichově však Mancini prohlásil, že u něj argentinský útočník skončil. Ostatně City se daří i bez něj - s náskokem kralují Premier League a naposledy rozdrtili v derby Manchester United 6:1.

Reklama

Související témata: