Hlavní obsah

Ferguson označil penaltu ze zápasu s Newcastlem za výsměch

LONDÝN

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson označil penaltu, díky které si Newcastle ze sobotního utkání na hřišti anglického mistra odvezl remízu 1:1, za výsměch. Skotskému kouči dal po utkání za pravdu i trenér soupeře Alan Pardew.

Foto: Phil Noble, Reuters

Alex Ferguson, manažer Manchestaru United.

Článek

Sudí Mike Jones nařídil penaltu po poradě s asistentem v 64. minutě po zákroku obránce Ria Ferdinanda na Hatema Ben Arfu. "Rozhodčí u toho byl blízko a myslel si, že to byl roh. Je to výsměch," citoval Fergusona server BBC. "Byl to riskantní zákrok, ale (Ferdinand) jasně trefil míč. Viděl jsem to," uvedl trenér Newcastlu Pardew. "Kdyby se to stalo nám, byl bych hodně naštvaný. Tentokrát jsme měli štěstí, ale pořád jsme museli penaltu proměnit," dodal.

Pokutový kop využil Demba Ba, a přestože United hráli v závěru po vyloučení Jonáse Gutiérreze v 79. minutě přesilovku, nedokázali ji využít a vzdálila se jim první příčka. Vedoucí Manchester City má v čele tabulky čtyřbodový náskok a dnešní šlágr s Liverpoolem k dobru.

Podle Fergusona může za chybně nařízenou penaltu nízká kvalita asistentů. "Problém je, že pozice asistenta není na plný úvazek, jako v případě hlavního rozhodčího. Myslím, že kromě pomezního si nikdo na hřišti nemyslel, že to měla být penalta," řekl devětašedesátiletý trenér.

Ferguson svůj argument podložil událostí z nedávného utkání se Sunderlandem, kdy rozhodčí Lee Mason nedal na radu pomezního a pokutový kop nenařídil. "Asistent signalizoval penaltu za ruku. Rozhodčí byl pod tlakem, ale věděl, že šlo o ruku útočícího hráče. Takhle se měl zachovat i v zápase s Newcastlem," uvedl.

Reklama

Související témata: