Hlavní obsah

Čech vychytal nulu a spěchal fandit Berdychovi, do finále krajana nedohnal

LONDÝN

Potřebovali výhru jako sůl. A také se jí dočkali. Fotbalisté Chelsea porazili v anglické lize Wolverhampton jasně 3:0 a alespoň trochu tak napravili porážky z posledních utkání. Brankář české reprezentace Petr Čech nejprve vychytal v sobotním 13. kole Premier League třetí nulu v sezóně, poté rychle spěchal na tenisový Turnaj mistrů, aby přímo v hledišti fandil Tomáši Berdychovi.

Foto: ČTK/AP

Gólman Chelsea Petr Čech si upravuje svoji speciální masku.

Článek

Středeční porážka v Leverkusenu v Lize mistrů, předtím tři porážky z posledních čtyř zápasů v Premier League. Fotbalisté Chelsea i jejich portugalský trenér André Villas-Boas už nutně potřebovali vydařené utkání. Průměrný Wolverhampton jim přišel vhod, hladká výhra 3:0 by měla mužstvo uklidnit.

Petr Čech oslavil třetí ligovou nulu v sezóně netradičně. Večer po utkání vyrazil do londýnské O2 Areny na tenis, aby na vlastní oči viděl v akci a podpořil Tomáše Berdycha. Český tenista však v semifinále Masters podlehl Francouzi Tsongovi.

„Chelsea má v O2 Areně svůj box, tak jsem se na klubu zeptal, jestli bych tam nemohl jít. Byl volný a po zápase jsme na tenis vyrazili s mým brankářským kolegou Hiláriem a trenérem gólmanů Christophem Lollichonem,“ popsal Čech na svých internetových stránkách.

Francouzský trenér měl v lóži navrch

Gólman národního týmu si vrcholný tenis náležitě vychutnal. V lóži však měl navrch Lollichon, jehož krajan Tsonga postoupil do finále a Berdychovi vystavil stop.

„Zápas to byl velice zajímavý a vyrovnaný, ale v rozhodujících momentech zahrál Tsonga výborně a to rozhodlo,“ mrzelo Čecha.

Tomáš Berdych během zápasu s Francouzem Tsongou na Turnaji mistrů.foto: Reuters/Toby Melville

Jinak byl brankář hlavně rád, že Blues dokázali přerušit černou sérii. Vždyť Chelsea před duelem s Wolves za poslední měsíc vyhrála jen dva ze sedmi zápasů.

„První půle byla z naší strany opravdu skvělá. Dali jsme tři góly a hráli dobře. Vytvořili jsme si ještě další šance a soupeře podržel gólman. Po přestávce jsme zápas kontrolovali, Wolves měli vlastně jen jednu takovou dvojšanci a při obou střelách jsem balón vyrazil,“ připomíná Čech ránu Jarvise a dorážku Warda.

Chelsea má teď před sebou náročný program. V úterý hraje zápas Carling Cupu s Liverpoolem, v sobotu ji čeká ligový duel v Newcastlu a příští úterý bude doma v klíčovém utkání s Valencií odvracet hrozbu vyřazení z Ligy mistrů.

„Doufám, že jsme výhrou 3:0 udělali první krok, abychom se vrátili zpátky do vítězných časů. Nikdo to nepřeceňuje, ale pro sebevědomí je každá výhra důležitá,“ poukázal Čech.

Reklama

Související témata: