Hlavní obsah

Stoke zvítězilo na hřišti Evertonu a posunulo se na osmé místo

LONDÝN

Fotbalisté Stoke zvítězili brankou Roberta Hutha 1:0 na hřišti Evertonu. Díky prvnímu vítězství na stadiónu Goodison Park od roku 1981 předstihli v tabulce anglické ligy svého soka a polepšili si o čtyři příčky na osmé místo.

Článek

Německý stoper rozhodl zápas po čtvrthodině hry. Odvrácený rohový kop vrátil střelou z dálky před branku Dean Whitehead a Huth v malém pokutovém území poslal míč z dosahu brankáře Tima Howarda. Domácí se do šancí příliš nedostávali i kvůli tomu, že se nedařilo mozku většiny akcí Timu Cahillovi.

Fanoušci a hráči na stadionu Evertonu uctili před zápasem památku trenéra reprezentace Walesu Garyho Speeda, který před týdnem spáchal sebevraždu. Bývalý záložník strávil v liverpoolském týmu dva roky a považoval ho podle svých slov za klub svého srdce.

Nový trenér Martin O'Neill nezažil na lavičce Sunderlandu vydařenou premiéru. Jeho svěřenci sice vedli na hřišti Wolverhamptonu 1:0, jenže pak přišla hororová 73. minuta. Sebastian Larsson nedokázal z penalty zvýšit, naopak domácí Steven Fletcher z protiútoku srovnal. Stejný hráč pak udeřil ještě jednou a uzavřel skóre na 2:1 pro Wolverhampton.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Everton - Stoke 0:1 (15. Huth), Wolverhampton - Sunderland 2:1 (73. a 81. Fletcher - 52. Richardson).

Reklama

Související témata: