Hlavní obsah

Rosický zůstává v Arsenalu, utnul trenér Wenger spekulace

LONDÝN

Záložník české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický bude i po zimním přestupovém okně oblékat dres Arsenalu. Na oficiálních stránkách londýnského klubu to uvedl trenér Kanonýrů Arséne Wenger, který tak reagoval na množící se spekulace ohledně možného odchodu jednatřicetiletého fotbalisty.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Kouč Arsenalu Arséne Wenger s Tomášem Rosickým i nadále počítá.

Článek

„Rosický je v Arsenalu a v Arsenalu zůstane,“ vysvětlil jednoduše Wenger na oficiálních stránkách Kanonýrů, které dnes čeká zápas Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus. Do duelu, který pro londýnský celek už nic neřeší, protože postupuje do další fáze Chamipons League z prvního místa, by měl nastoupit i český reprezentační kapitán.

Wenger svým vyjádřením reagoval na tvrzení některých zahraničních médií, podle nichž se stal Rosický na Emirates Stadium přebytečným. Rosickému končí v létě příštího roku smlouva, a proto se hovořilo o tom, že ho Arsenal prodá ještě v zimní přestupní pauze, aby za něj dostal finanční odškodné. Zájem prý projevovaly Galatasaray a Wolfsburg.

Rosický však už v létě dostal ujištění od francouzského stratéga, že s ním v následujícím ročníku počítá. „Život je boj. Jsou kluby, kde bych měl všechno jednodušší. To mě neláká. Ještě chci něco dokázat s Arsenalem. Trenér Wenger mi řekl, že mě prodat nechce,“ prohlásil Rosický pro Sport.cz v červenci.

Reklama

Související témata: