Hlavní obsah

Zastavíme spanilou jízdu Man City, slíbil kouč Chelsea, která se jinak rozloučí s titulem

LONDÝN

Dělí je od sebe deset bodů, ovšem v opačném pořadí, než jaké by se ještě začátkem sezóny očekávalo. Fotbalisté Manchesteru City před pondělní večerní dohrávkou Premier League vedou, londýnská Chelsea klopýtá na pátém místě tabulky. Od 21:00 však bude mít ve šlágru 15. kola na Stamford Bridge výhodu domácího prostředí a věří si, že jako první v soutěži už Man City konečně také porazí. Zápas budete moci sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Reuters

Didier Drogba se raduje v Newcastlu z úvodního gólu Chelsea.

Článek

Vlastní vinou zabředli do klíčového období, po němž by mohly padat hlavy. Hlavně ta trenérova...

Zápasy s nožem na krku však zatím svěřenci André Villase-Boase zvládají. Po domácí porážce s Liverpoolem na tom byla Chelsea v anglické lize zle. Pak jí pomohl duel s průměrným Wolverhamptonem a 3:0 vyhrála také v Newcastlu, který si až do té doby hodně vyskakoval. Do třetice pak stejným skóre porazila i Valencii, čímž zažehnala vyřazení z Ligy mistrů již po základní skupině, což je naopak osud obou manchesterských týmů.

V pondělí večer ovšem Blues čeká nejtěžší etapa záchranné mise. Rozjetý Manchester City, lídr Premier League, který ze čtrnácti zápasů dvanáct vyhrál a jen dvakrát remizoval. „Jednou už přece prohrát musejí! Chceme ukončit jejich neporazitelnost a zastavit jejich spanilou jízdu,“ vyhlásil Villas-Boas.

Útočník Chelsea Fernando Torres s trenérem Andre Villasem-Boasem.foto: Reuters/Phil Noble

Ztráta třinácti bodů by už byla osudná

Přiznává ovšem, že nic jiného mu ani nezbývá. „Vítězství v tomto zápase by nám mohlo vrátit velmi důležitou pohodu. Je třeba, abychom se vrátili zpět na vítěznou vlnu – a na to potřebujeme zvítězit v několika zápasech v řadě,“ přemítá portugalský kouč.

Moc dobře si uvědomuje, že pokud Chelsea doma prohraje, může mistrovský titul ještě před Vánoci odepsat. „Ano, musíme bodovat. Pak udržíme Man City na uzdě. Pokud prohrajeme, ztráceli bychom na ně už 13 bodů a to je příliš velká propast. Neříkám, že by to bylo nemožné, ale bylo by to skutečně velmi těžké. Taková je realita. Právě pondělní zápas tedy rozhodne, zda a do jaké míry si udržíme šanci na titul v Premier League,“ zdůrazňuje Villas-Boas.

Radující se trenér Manchesteru City Roberto Mancinifoto: Reuters/Toby Melville

Mancini nechce slavit předem

Lídr tabulky si je samozřejmě moc dobře vědom, že Chelsea po prohrách s Manchesterem United, Arsenalem i Liverpoolem již potřebuje velké vítězství. „Chelsea je stále ve hře o titul. Nastoupíme proti ní ještě dvakrát, navíc teď přichází klíčové a pro všechny náročné období dvou měsíců, kdy se bude hrát každý třetí den,“ varuje italský kouč Roberto Mancini.

Snad až příliš opatrné vyjádření vzhledem k tomu, že jeho hvězdami nabitý tým se řítí plnou rychlostí za titulem. Citizens navíc tři ze čtyř posledních duelů s Chelsea vyhráli. „Pozor, ještě je neodepisujte. Carlo Ancelotti je fantastický manažer a já ho litoval, když se ho Chelsea rozhodla propustit. Myslím si ovšem, že Villas-Boas je pro ně vhodným nástupcem. Loni Chelsea také měla velký náskok před Manchesterem United, který ale nakonec získal titul o devět bodů,“ vede si Mancini svou.

Reklama

Související témata: