Hlavní obsah

A jsme zpátky ve hře, radoval se po výhře nad Citizens Čech a s ním celá Chelsea

I na neporazitelné Citizens došlo. Po vyřazení z Ligy mistrů musel Manchester City překousnout první porážku v anglické Premier League, neboť v pondělním epilogu k patnáctému ligovému kolu prohrál 1:2 na hřišti Chelsea, která se tak znovu vrátila do hry o titul. „Touhle výhrou jsme dostali oba Manchestery pod tlak, neboť na první City ztrácíme už jen sedm a na druhý United pět bodů,“ liboval si po důležitém vítězství český gólman ve službách Chelsea Petr Čech.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Pro Chelsea šlo o strašně důležitou konfrontaci. Po výhře nad Valencií a suverénním postupu do jarního osmifinále Champions League potřebovala zabrat i v anglické lize. A proti komu jinému měla proměnu potvrdit, než proti lídrovi soutěže, který do pondělního večerního zápasu na Stampford Bridge nepoznal porážku?!

„Byl to pro nás skutečně strašně důležitý zápas, který jsme potřebovali vyhrát. Kdybychom ho nezvládli a prohráli, zrtáceli bychom na City už třináct bodů, což by bylo strašně moc. Vyhráli jsme, máme na první příčku manko sedm bodů a uvidíme, co s Citizens udělá první prohra v soutěži,“ přiznával na svých stránkách Petr Čech, o jak důležitý duel šlo.

Fotbalisté Chelsea se radují z branky Meirelse (uprostřed) do sítě Manchesteru City.foto: Reuters/Dylan Martinez

Balotelliho mistrný kousek

Přitom se zápas pro Chelsea nevyvíjel ani trochu příznivě, neboť už ve 2. minutě mu udělal Balotelli kličku a střelou do prázdné brány otevřel skóre. „Snažil jsem se ho vyhnat skluzem do strany, kde stále Ivanovič, ale ani jeden z nás na něho nedosáhl. Musel jsem být ovšem opatrný, protože hrozila nejen penalta, ale i červená karta. Balotelli to ovšem udělal dobře,“ uznával Čech, že od italského mladíka šlo o mistrný kousek.

I po rychle inkasovaném úderu se domácí Chelsea sebrala a nakonec dokázala skóre otočit. „Dostat gól hned ve druhé minutě, to byl skutečně ten nejhorší možný začátek. Aly my se nepoložili a věřili, že zápas můžeme otočit. Důležitý byl hlavně vyrovnávací gól, který jsme dali v době, kdy hosté hráli dobře a hodně drželi balón,“ glosoval český legionář utkání hrané v dešti, větru a neskutečné slotě. „Nejhorší byl silný vítr, který se často točil, a proto jsem s ním musel při každém odkopu kalkulovat.“

Fotbalista Manchesteru City Gael Clichy (vpravo) vidí červenou kartu od sudího.foto: Reuters/Dylan Martinez

Nastávají lepší časy?

Chelsea se nakonec podařilo skóre otočit a výhru si na konto připsat, k čemuž jí dopomohlo vyloučení Francouze Clichyho už v 58. minutě a pochopitelně penalta nařízená za ruku Lescotta a proměněná osm minut před koncem střídajícím Lampardem.

„Měli jsme početní převahu, proto soupeř víc bránil a držel míč, což bylo logické, neboť za vzniklé konstelace byla pro Citizens remíza super výsledkem. Ve vyrovnaném zápase s minimem střel bylo těžké se k bráně Harta dostat, a proto nakonec rozhodla až ruka ve vápně a penalta,“ ulevilo se Čechovi, že jeho Chelsea nakonec na tři body dosáhla.

„Psychicky nám určitě pomůže, že jsme dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu a vedoucí tým tabulky porazit. A doufám, že stejné to bude i se třemi vítěznými utkáními v řadě, neboť jsem vyhráli v rychlém sledu nad Newcastlem, Valencií a teď nad Manchesterem City,“ věří Petr Čech, že pro jeho mužstvo nastávají zase lepší časy.

Reklama

Související témata: