Hlavní obsah

Čech chyboval a Chelsea s Wiganem pouze remizovala

Fotbalisté Chelsea remizovali v utkání 16. kola Premier League na hřišti Wiganu 1:1 a nemalou zásluhu na ztrátě bodů má český brankář Petr Čech, který neudržel střelu Rodallegy a Gomez skóroval. Ještě předtím otevřel skóre zápasu Sturridge. Chelsea ztrácí na vedoucí Manchester City šest bodů. Citizens mají navíc zápas tohoto kola před sebou.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Do základní sestavy Chelsea se po vítězné brance s Manchesterem City vrátila ikona Blues Frank Lampard. Do brány se znovu postavil reprezentační gólman Petr Čech a celou první půli pozoroval marnou snahu svých spoluhráčů. Proti Wiganu se hosté nedokázali prosadit, a tak to zkoušeli střelami z dálky. Terry ani Meireles však neuspěli. Drogba se dostal do největší příležitosti svého týmu ve 38. minutě, když po Meirelesově centru hlavičkoval v obtížné situaci. Bránu ale minul.

Daniel Sturridge z Chelsea se raduje z branky do sítě Wiganu.foto: Reuters/Phil Noble

Týmu ze Stamford Bridge nakonec pomohl jako na podzim už několikrát Sturridge. V 58. minutě mu centr z hloubi pole poslal Cole a anglický útočník ho na druhý dotek poslal střelou ke vzdálenější tyči za záda Abdullaha.

Čech nejdřív zachraňoval, potom kazil

Domácí se vrhli do útoku a od vyrovnání nebyli daleko čtvrt hodiny před koncem zápasu. Hrubku předvedl hostující obránce Ivanovič, který poslal malou domů Čechovi, čehož využil střídající Rodallega a balónu se zmocnil. Brankář Chelsea však skvěle vyběhl a šanci překazil. Následná dorážka mířila nad bránu.

Jordi Gomez z Wiganu vyrovnal v závěru utkání s Chelsea na 1:1.foto: Reuters/Phil Noble

Těsně před koncem základní hrací doby se však domácí dočkali. A nemalou vinu na vyrovnání nese i Čech. Do vápna se protlačil Rodallega a ačkoliv byl tísněn obránci Blues, stačil špičkou kopačky posunout míč směrem na bránu. Čech však balón nedokázal zkrotit, ten se odrazil ke Gomezovi, pro něhož nebyl problém zasunout míč za brankovou čáru.

Zklamaní fotbalisté Chelsea po inkasované brance od Wiganu.foto: ČTK/Tim Hales

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Blackburn - West Bromwich 1:2 (72. Dann - 52. Morrison, 89. Odemwingie), Everton - Norwich 1:1 (81. Osman - 28. Holt), Fulham - Bolton 2:0 (32. Dempsey, 34. Ruiz), Newcastle - Swansea 0:0, Wolverhampton - Stoke 1:2 (17. Hunt z pen. - 58. vlastní Doyle, 70. Crouch), Wigan - Chelsea 1:1 (88. Gomez - 58. Sturridge).

Reklama

Související témata: