Hlavní obsah

Villas-Boas se Čecha po chybě zastal. Takový gól bych dostat neměl, kál se brankář

LONDÝN

Zklamání zavládlo v sobotu večer v táboře Chelsea. Na půdě osmnáctého Wiganu chtěla navázat na výhru nad vedoucím Manchesterem City a dlouho to vypadalo, že hubený náskok 1:0 už udrží. V 88. minutě však Petr Čech chyboval, když neudržel lehkou střelu Rodallegy a Gomez trefou do odkryté branky rozhodl o dělbě bodů. Kouč André Villas-Boas odmítl po utkání házet vinu na Čecha, samotný gólman však přiznal, že ač měl zakrytý výhled, s podobnými situacemi by si poradit měl.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Wigan právě po předcházející chybě Petra Čecha dává gól Chelsea.

Článek

„Takové góly prostě padají. A vždycky se jedná o kolektivní chybu. Rozhodně nebudeme poukazovat na individuální selhání. Nejsem si jistý, jestli Petrovi bránící spoluhráči nezakryli výhled, ale vypadalo to tak,“ bránil Villas-Boas svého gólmana.

„V momentu střely jsem balón vůbec neviděl. Jeden ze spoluhráčů přeběhl těsně přede mnou, ztratil jsem míč z dohledu a odrazil se ode mě. Je to smůla, ale přes to všechno jsem si s tím měl poradit. Takový gól bych dostat neměl,“ potvrzoval trenérovu domněnku na svých oficiálních stránkách český brankář.

Zklamaní fotbalisté Chelseafoto: <a href="http://www.ctk.cz">ČTK</a>/Tim Hales

Ztráta na hřišti týmu ze spodku tabulky může Chelsea v konečném součtu mrzet. O místo v první čtyřce, která zajišťuje postup do Ligy mistrů, totiž svádí boj minimálně šest mužstev. „Je to škoda, závěr nás stál tři body. Hráči tvrdě dřeli, ale musím uznat, že remíza je spravedlivá,“ prohlásil trenér Blues.

„Trošku jsme devalvovali tu výhru nad City. Ale nedá se nic dělat. Zápasů je teď hodně, už ve čtvrtek máme velké derby na Tottenhamu, který je s námi v první čtyřce a potřebovali bychom ho porazit,“ doplnil Čech, který proti Wiganu naposledy nastoupil s ochrannou maskou nosu. „S Tottenhamem už v ní po dohodě s lékaři chytat nemusím.“

Reklama

Související témata: