Hlavní obsah

Arsenal vypadl z boje o titul. Porážku od City jsme si nemohli dovolit, uznal Wenger

LONDÝN

Osm zápasů za sebou nepoznali v Premier League porážku a návrat lepších časů chtěli fotbalisté Arsenalu potvrdit proti lídrovi soutěže. Jenže s Manchesterem City těsně podlehli 0:1, což nejspíš definitivně pohřbilo šance Kanonýrů na titul. Naznačil to i manažer Gunners Arsene Wenger.

Foto: Reuters

Trenér Arsene Wenger je na tým Arsenalu pyšný, ale odstup an City vidí jako příliš velký

Článek

Ostře sledovaný duel na Ethiad Stadium rozhodl ve druhé půli jediným gólem David Silva. Po šestnácti kolech tak nyní ztrácí Arsenal na vedoucí City 12 bodů. „Bohužel, tohle byl zápas, který jsme si nemohli dovolit prohrát, protože teď zaostáváme za City až příliš,“ mrzelo Wengera.

„Kdybychom tenhle zápas vyhráli, dotáhli bychom se na rozdíl šesti bodů na první místo. Stáhnout ztrátu na City bude hodně těžké, ale pokusíme se o to. Ale s návratem Wilsherea a Diabyho budeme ve druhé polovině soutěže silnější. Budeme dál bojovat, tým udělal od srpna velký pokrok, vidím v něm mnoho pozitivního. Tým může být na sebe hrdý,“ chválil kouč.

Útočník Arsenalu Robin van Persie (vlevo) bojuje o míč s Davidem Silvou z Manchesteru City.foto: Reuters/Phil Noble

Atraktivní duel rozhodla 53 minuta, kdy byli City odměněni za skvělou ofenzivní hru gólem Davida Silvy. Blízko gólu byl i Sergio Agüero a Pablo Zabaleta, jenž nastřelil tyč. Ale i Arsenal měl velké šance. Gólman Joe Hart měl co dělat se střelami Gervinha, Ramseyho a Vermaelena.

Robin van Persie sice vstřelil branku, ale ta neplatila kvůli ofsajdu. Marné byli i naděje Arsenalu na odpískání penalty poté, co se míč v šestnáctce otřel o paži Micaha Richardse.

„Byl to zápas, který se mohl zvrátit na obě strany. Zdálo se mi, že máme trochu smůlu a jejich gólman chytá opravdu povedený zápas. Ještě o poločase jsem cítil, že můžeme vyhrát, pokud zůstaneme vzadu stabilní. V závěru jsme pak měli několik příležitostí, ale chyběla nám přesnost v přihrávce,“ litoval Wenger.

Radující se trenér Manchesteru City Roberto Mancinifoto: Reuters/Toby Melville

K neuznanému gólu a nenařízené penaltě se však nechtěl vracet. „Nedíval jsem se na to z opakovaného záběru. Ale je jasné, že tahle rozhodnutí můžou vývoj zápasu změnit,“ dodal.

Manchesteru City se tak povedl reparát za poslední porážku od Chelsea a opět se tak vrátil na čelo tabulky, odkud je na chvíli sesadili konkurenční United. „Myslím, že jsme si tohle vítězství zasloužili. Jsme zase na vrcholu, což mě nesmírně těší, protože po porážce od Chelsea bylo důležité Arsenal porazit. Je to momentálně hodně silné mužstvo,“ mnul si ruce kouč lídrů soutěže Roberto Mancini.

Reklama

Související témata: