Hlavní obsah

Rosický pomohl Arsenalu k výhře. Manchester United nasázel pět gólů, ale lize vévodí City.

Fotbalisté Manchesteru City potvrdili nadvládu v anglické Premier League, když v 17. kole porazili Stoke jednoznačně 3:0. Ještě vyšším výsledkem 5:0 však zvítězili slavnější rivalové United ve Fulhamu a tým trenéra Alexe Fergusona ztrácí na lídra tabulky dál jen dva body. Tentokrát zabral i londýnský Arsenal, jemuž střídající Tomáš Rosický pomohl k výhře na hřišti Aston Villy 2:1. Kanonýři inkasovali jubilejní 20 000. gól Premier League.

Foto: Reuters

Fotbalisté Manchesteru United se radují z gólu proti Fulhamu.

Článek

Arsenal v minulém kole proti Manchesteru City přerušil sérii osmi zápasů bez porážky a jejich šance na titul výrazně oslabily. Kanonýři ale neskládají zbraně a na hřišti Aston Villy šli v první půli do vedení, když po faulu na Walcotta proměnil penaltu kanonýr Robin van Persie.

Když po přestávce po chybě stopera Vermaelena srovnal domácí Albrighton, posílil v 65. minutě kouč Arséne Wenger zálohu příchodem Tomáše Rosického. Hosté nakonec rozhodli o vítězství v samotném závěru, když Van Persieho roh poslal do brány nikým neaktakovaný Benayoun. Arsenal se tak bodově dotáhl na čtvrtou Chelsea, která má však o jeden odehraný zápas méně.

Vedoucí Manchester City si doma snadno poradil se Stoke City. O výhru a udržení vedení v lize se domácí nemuseli obávat už po 36. minutách zápasu. Nejprve se snadno dostal ke gólové trefě Sergio Agüero a poté parádní dalekonosnou střelou navýšil vedení Adam Johnson. Po přestávce uzavřel na 3:0 druhým gólem Agüero.

Podobně hladký průběh mělo vítězství  Manchesteru United 5:0 ve Fulhamu.  Už v páté minutě otevřel skóre Danny Welbeck. Domácí neměli proti favoritovi nárok, do jejich sítě se ještě trefili Nani, Giggs, Rooney i střídající Berbatov. Jedinou kaňkou na vítězství United je zranění Phila Jonese, pro něhož zápas skončil už v první půli. Marcel Gecov sledoval debakl domácího týmu jen z lavičky náhradníků.

Šanci přiblížit se nejlepší čtyřce promarnil Liverpool bezgólovou remízou s Wiganem.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Aston Villa - Arsenal 1:2 (54. Albrighton - 17. Van Persie z pen., 87. Benajun), Manchester City - Stoke 3:0 (29. a 54. Agüero, 36. Johnson), Newcastle - West Bromwich 2:3 (34. a 81. Ba - 20. Odemwingie, 44. McAuley, 85. Scharner), Everton - Swansea 1:0 (60. Osman), Fulham - Manchester United 0:5 (5. Welbeck, 28. Nani, 43. Giggs, 88. Rooney, 90. Berbatov), QPR - Sunderland 2:3 (63. Helguson, 67. Mackie - 19. Bendtner, 53. Sessegnon, 89. Brown), Wigan - Liverpool 0:0.

Reklama

Související témata: