Hlavní obsah

Tottenham remizoval s Chelsea a udržel před soupeřem třetí místo

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance ve čtvrtek remizovali v 17. kole anglické ligy na hřišti Tottenhamu 1:1. Hosté tak promarnili možnost vystřídat soupeře na třetím místě tabulky a ani na šestý pokus za sebou od roku 2006 na stadiónu White Hart Lane nevyhráli.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Emmanuel Adebayor z Tottenhamu (uprostřed) překonává Petra Čecha v brance Chelsea.

Článek

Tottenham se ujal vedení v osmé minutě po zásahu Emmanuela Adebayora, hosté však vyrovnali ve 23. minutě díky Danielu Sturridgeovi. Chelsea mohla krátce nato strhnout vedení na svou stranu. Didier Drogba, kterému chybí jedna trefa ke 150 gólům v dresu londýnského klubu ve všech soutěžích, však trefil pouze tyč.

Po přestávce Chelsea soupeře zatlačila a výrazně přestřílela, Tottenham ale mohl v samotném závěru vybojovat vítězství. Kapitán John Terry, který byl ve středu prokuraturou obviněn z rasismu a čeká ho soud, však přesným skluzem zastavil míč mířící do branky.

Tottenham díky remíze udržel na třetím místě dvoubodový náskok před čtvrtou Chelsea. Spurs, kteří navíc disponují jedním zápasem k dobru, mají na kontě 35 bodů, jejich londýnský rival 33.

Anglie - 17. kolo
Tottenham - Chelsea 1:1 (8. Adebayor - 23. Sturridge).

Reklama

Související témata: