Hlavní obsah

Manchester United potupil Wigan a dotáhl se na City, Chelsea zase ztratila body

PRAHA/LONDÝN

Anglická Premier League tradičně pokračuje i během vánočních svátků a program určený na Boxing Day otevřelo v pondělí londýnské derby mezi Chelsea a Fulhamem, v němž Blues opět nedokázali zvítězit, potřetí za sebou si připsali jen bod za remízu 1:1 a na první příčku tabulky ztrácejí už jedenáct bodů. Na čelo tabulky obsazené Manchesterem City se po dalším střeleckém koncertu bodově dotáhl Manchester United, který deklasoval Wigan 5:0.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Zklamaný gólman Chelsea Petr Čech sedí na trávníku, zatímco hráči Fulhamu slaví vyrovnávací gól.

Článek

United v posledním utkáním před Vánoci porazili 5:0 Fulham a ke zopakování tohoto výsledku jim v pondělí pomohl především Dimitar Berbatov. Bulharský útočník nastoupil v ligovém utkání v základní sestavě po třech měsících a odvděčil se hattrickem.

Za jasným vítězstvím nasměroval "Rudé Ďábly" už v 8. minutě Pak Či-song a těsně před tím, než Berbatov ve 41. minutě vstřelil svůj první gól, šel do šaten po červené kartě za faul hostující útočník Conor Sammon. Berbatov se proti oslabenému soupeři trefil ještě v 58. minutě a hattrick dokonal dvacet minut nato z pokutového kopu. Tři minuty před ním se prosadil Antonio Valencia.

Dimitar Berbatov (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Manchesteru United druhý gól v síti Wiganu.foto: ČTK/AP/Jon Super

Manchester City měl sice na hřišti West Bromwiche převahu, ale nedokázal proměnit ani ty nejvyloženější šance. Nejblíže gólu byl italský útočník Mario Balotelli, ale z třiceti metrů trefil břevno. Lídři tabulky mohli být na druhou stranu rádi za bod poté, co domácí Jerome Thomas nastřelil tyč.

Oba manchesterské týmy mají po dnešku 45 bodů a desetibodový náskok před třetím Tottenhamem, který hraje v úterý v Norwichi.

Stupňovaný tlak Chelsea gól nepřinesl

Další ztrátu zaznamenala Chelsea, jež potřetí za sebou remizovala 1:1, tentokrát v londýnském derby s Fulhamem. Zůstala tak čtvrtá a za lídry zaostává 11 bodů.

První poločas úvodního pondělního duelu na Stamford Bridge zastihl hráče na obou stranách zřejmě ještě ve sváteční náladě a diváci se za pětačtyřicet minut nedočkali ani vyložené šance, natož gólu. Hned v úvodu druhé půle se ale na trávníku začal odvíjet zcela odlišný scénář a ve 47. minutě přišel po spolupráci španělských hráčů bleskový úder domácích Blues: Torres zkrotil na hranici malého vápna míč pro Matu, jenž křižnou ranou prostřelil hostujícího gólmana Stockdalea.

Vedení Chelsea, která atakovala v tabulce třetí Tottenham, však nevydrželo ani deset minut. Stačilo chvilkové zaváhání obrany Blues, Ruiz se na pravé straně šikovně zbavil A. Colea a vyslal přízemní centr před branku, kde balón těsně minul rukavici zasahujícího Čecha a naopak našel přesně špičku kopačky Dempseyho, jemuž nedokázali zabránit ve vstřelení gólu ani Terry s Luizem.

Vyrovnání Chelsea probudilo a bylo evidentní, že modří nechtějí soupeři ze středu tabulky bod věnovat. Jenže rostoucí tlak, který se s blížícím se koncem zápasu neustále stupňoval, kýženou branku nepřinesl a gólman Fulhamu si připisoval jeden úspěšný zákrok za druhým.

V samém závěru se navíc naskytla velká šance Fulhamu, Kasami ale zblízka poslal míč přímo do Čechovy náruče. Pro Fulham byl ale i bod ze Stamford Bridge příjemnou náplastí na předvánoční debakl s United, což byla jeho nejhorší domácí porážka za posledních 40 let.

Anglie - 18. kolo
Chelsea - Fulham 1:1 (47. Mata - 56. Dempsey)
Bolton - Newcastle 0:2 (69. Ben Arfa, 71. Ba)
Liverpool - Blackburn 1:1 (53. Maxi Rodríguez - 45. vlastní Adam)
Manchester United - Wigan 5:0 (41., 58. a 78. z pen. Berbatov, 8. Pak Či-song, 75. Valencia)
Sunderland - Everton 1:1 (26. Colback - 51. Baines z pen.)
West Bromwich - Manchester City 0:0
Stoke - Aston Villa 0:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články