Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea nepomohl ani legendární kanonýr. Titul je ztracen, uznává kouč

LONDÝN/PRAHA

Nepomáhá nic... Kouč Chelsea Villas-Boas pozval na duel s Fulhamem 71letého legendárního kanonýra Jimmy Graevese, který na přelomu padesátých a šedesátých let nastřílel v barvách Blues 124 ligových gólů, dokonce i do kabiny ho vzal, aby promluvil s hráči a pozvedl jejich morálku, nic platné to ale v osmnáctém dějství Premier League stejně nebylo. Chelsea už ve třetím utkání po sobě jen remizovala, takže ztrácí na oba Manchestery jedenáct bodů. „Musíme být realisty, boj o titul pro nás zřejmě skončil,“ uznal trenér Chelsea. Jeho tým se doma musel spokojit s remízou 1:1.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Zklamaný gólman Chelsea Petr Čech sedí na trávníku, zatímco hráči Fulhamu slaví vyrovnávací gól.

Článek

Zatímco legendárnímu Jimmy Graevesovi o přestávce publikum nadšeně aplaudovalo a pamětníci teskně vzpomínali, jak před odchodem do Milána nastřílel ve 157 ligových zápasech 124 gólů, ze hry svého týmu byli fanoušci v rozpacích. Nejen proto, že Fulham byl do půle lepší mužstvem, ale i proto, že trenér Villas-Boas dal v sestavě přednost Torresovi před Drogbou.

Torres dostal přednost, ale...

„Rozhodl jsem se pro něho, protože pracuje velice dobře v přípravě,“ vysvětloval svůj tah a dodával, že v lednu se bude muset stejně bez Drogby obejít, protože útočník z Pobřeží slonoviny odjede na Africký pohár. „Proto je důležité, aby Torres do mužstva zapadl a začal dávat góly.“

Zklamaní fotbalisté Chelseafoto: ČTK/Tim Hales

Torres však ani tentokrát očekávání nenaplnil. Na vedoucí gól sice Matovi nahrál, ale několik šancí, v nichž se sám ocitl, znovu neproměnil. „Pro tým ovšem pracoval dobře a v zápase ukázal to, co předvádí v tréninku,“ zastával se opakovaně kouč Chelsea osmadvacetiletého španělského útočníka, který na Stamford Bridge nenaplňuje očekávání do něho vkládané. Z Liverpopolu, kde nastřílel 65 ligových gólů, přišel za závratných 50 miliónů liber, ale v Chelsea se zatím trefil jen třikrát.

Však se ho také Villas-Boas odvážil snad vůbec poprvé veřejně kritizovat. „Od útočníků očekávám, že budou dávat góly. A že využijí šance, do nichž se dostávají.“ Hned vzápětí však svá slova korigoval. „Ale já nikdy neposuzoval útočníky jen podle toho, kolik branek dají.“

Útočník Chelsea Fernando Torres se ani tentokrát střelecky neprosadil.foto: Reuters/Eddie Keogh

Čech: Škoda domácího zaváhání

I proto, že Torres v koncovce opětovně selhal, uhrála Chelsea s Fulhamem jen hubenou remízu 1:1. „Více ze hry jsme měli až v posledních dvaceti minutách, kdy šlo na bránu soupeře dost střel, jenže brankář je pochytal. Škoda domácího zaváhání. Místo toho, abychom se klubům z Manchesteru přiblížili, dali jsme jim dost velkou výhodu. Sezóna ještě zdaleka nekončí, ale jedenáctibodovou ztrátu budeme dohánět horko těžko,“ glosoval další bodové manko český gólman v bráně Chelsea Petr Čech.

„Možná, že boj o titul pro nás skončil. Musíme být realisty. Počítali jsme se ziskem šesti bodů ze dvou domácích zápasů s Fulhamem a Aston Villou v závěru prosince a hned první utkání skončilo ztrátou. Nemůžeme živit falešné očekávání, že manko jedenácti bodů smažeme,“ uznal i trenér Andre Villas Boas, že sen o vítězství v Premier League je zřejmě ztracen.

Zvláště, když mu situaci komplikuje zranění některých hráčů. Ivanovič a Obi Mikel budou k dispozici nejdříve v druhé polovině ledna, proti Fulhamu se zranil Bosingwa. „Teď je pro nás prioritou získat středního obránce,“ přiznal Villas Boas a potvrdil, že Chelsea jedná s Boltonem o Gary Cahillovi.

Reklama

Související témata: