Hlavní obsah

Televize ničí naše vyhlídky na titul, stěžuje si frustrovaný kouč Citizens Mancini

MANCHESTER

O náskok už přišli, teď nejspíše přijdou i o vedení v Premier League. Žádný div, že italský kouč ve službách Manchesteru City Roberto Mancini je ze vzniklé situace frustrovaný. Vyhlídky na náročný program, který na jeho svěřence na přelomu roku čeká, pak frustraci ještě umocňují. „Právě nabitý program snižuje naše vyhlídky na titul. Tedy zejména náš program, protože největší soupeři ho mají daleko volnější,“ posteskl si Mancini po bezgólové remíze na půdě West Bromwich Albion na nespravedlivý sled zápasů.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Manchini

Článek

Z náskoku, který si Manchester City v průběhu předchozích sedmnácti kol v anglické Premier League vytvořil, už není nic. Městský konkurent United krizi překonal, využil prohry největšího rivala na půdě Chelsea i pondělní remízy s West Bromwich Albion a bodově se na Citizens dotáhl. A na Silvestra může dokonce převzít vládu nad anglickou ligou, protože hraje doma s Blackburnem, zatímco Manchester City nastoupí k duelu proti Sunderlandu až o den později.

„O to nejde, podstatný je program, který čeká nás a soupeře. Zatímco my hrajeme na Nový rok proti Sunderlandu a hned 3. ledna proti Liverpoolu, takže mezi zápasy máme osmačtyřicet hodin, Liverpool bude mít na regeneraci a načerpání sil jednou tolik času, protože proti Newcastlu hraje už 30. prosince.  Nejsem s tím spokojený, nezdá se mi to spravedlivé, protože to soupeřům usnadňuje situaci,“ neodpustil si frustrovaný Mancini invektivu vůči vedení Premier League.

„Nevím, proč tomu tak je. Jasně, je to kvůli televizi, ale ani tak mi to nepřipadá správné,“ hájil svou pravdu a poukázal pochopitelně i na městského konkurenta a obhájce titulu Manchester United, jenž má program také mnohem přijatelnější.

Jaký program je čeká?
Manchester City1. ledna: Sunderland (v), 3. ledna: Liverpool (d), 8. ledna: Manchester United (d - FA Cup)
Manchester United31. prosince: Blackburn (d), 4. ledna: Newcastle (v), 8. ledna: Manchester City (v - FA Cup)
Liverpool30. prosince: Newcastle (d), 3. ledna: Manchester City (v), 6. ledna: Oldham Athletic (d - FA Cu

Pochopitelně že frustraci vyvolala v Mancinim remíza na půdě West Bromwich Albion. Jeho tým nastřílel v předchozích 17 ligových zápasech 53 gólů, ale v pondělí se nebyl schopen střelecky prosadit vůbec. „Proti soupeři, který devadesát minut jen a jen brání, je to těžké. Hlavně v prvním poločase jsme byli v některých situacích příliš pomalí a zjistili, že právě v takovýchto zápasech se musíme hodně zlepšit. Mohlo to být jiné, kdybychom dali vedoucí gól, jenže na kdyby se fotbal nehraje,“ glosoval Mancini bezgólovou remízu.

V boji o titul bude v Premier League konec roku a začátek ledna skutečně nesmírně důležitý, takže frustraci Manciniho z promarněného náskoku se nelze zase až tak divit. „Pokud chceme vyhrát titul, musíme se vyrovnat se situací i náročným programem. United mají silný tým, ale my jsme také dost silní, abychom to zvládli. Na následující dny však musíme být naprosto koncentrovaní, abychom dotáhli naši dobrou práci až do konce,“ burcuje Mancini své svěřence.

Reklama

Související témata: