Hlavní obsah

Arsenal ztratil další body, Tottenham stíhá vedoucí týmy z Manchesteru

LONDÝN

Dalším favorizovaným týmem, který ztratil body v 18. kole Premier League, je Arsenal. Kanonýři i s Tomášem Rosickým v základní sestavě remizovali s Wolverhamptonem na domácím stadiónu 1:1 a odmítli šanci probojovat se na čtvrté místo tabulky. Nezaváhal naopak Tottenham, který si přivezl ze hřiště Norwiche tři body za vítězství 2:0 a na vedoucí manchesterské duo ztrácí sedm bodů a navíc má jeden zápas k dobru.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Gervinho z Arsenalu (vpravo) a Roger Johnson z Wolverhamptonu

Článek

Kouč Kanonýrů Arséne Wenger poslal na hřiště v základní sestavě českého reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, který se mu za důvěru odvděčil už v osmé minutě, když založil útočnou akci, která skončila úvodním gólem zápasu. Rosický vyvezl míč z vlastní poloviny a na půli hřiště přihrál Benajunovi, který kolmicí vyslal do trháku Gervinha. Fotbalista Pobřeží slonoviny udělal gólmanovi Wolverhamptonu Hennesseymu kličku a pohodlně skóroval do odkryté sítě.

Domácí fotbalisté měli více ze hry i v dalším průběhu prví půle. Rosický volil místo střely z hranice velkého vápna přihrávku na hůře postaveného Artetu, jehož střelu hosté zblokovali, Benajunova střela ze standardní situace skončila mimo a střelecký pokus Rosického zase mířil pouze do rukavic připraveného hostujícího gólmana.

Vyrovnání ještě do konce první půle

Hosté se tak ještě do konce prvního poločasu dočkali vyrovnání. Míč se po rohovém kopu snesl k Huntovi, jehož ránu z hranice vápna domácí sice zblokovali, ale pouze k Fletcherovi, který svou hlavičkou umístil míč k levé tyči.

Dobývání branky Wolves pokračovalo i ve druhé půli. V 67. minutě nebezpečně hlavičkoval Mertesacker, ale Hennessey se vytáhl s výborným zákrokem. Gól mohl vstřelit i Rosický, jemuž Van Persie o šest minut později přihrál zevnitř pokutového území zpět do druhé vlny. Český fotbalista však minul odkrytou polovinu branky.

Posledních patnáct minut zápasu hráli domácí přesilovou hru. Milijaše totiž rozhodčí Attwell odměnil červenou kartou za zákrok na Artetu. I přes drtivý tlak domácích ve zbytku zápasu za sebe hostující gólman nepustil ani jednu střelu a Wolverhampton nakonec vybojoval na Emirates Stadium bod za remízu.

Bale vstřelil Norwichi dva góly

O vítězství Tottenhamu nad Norwichem rozhodl dvěma góly Gareth Bale, který se prosadil ve druhé půli. Kohouti se po zisku tří bodů osamostatnili na třetí příčce před Chelsea, Arsenalem a Liverpoolem, které ve stejném kole ztratily body. Tottenham ztrácí na vedoucí duo Manchester City, Manchester United sedm bodů, ale má o jeden zápas odehráno méně.

Gólman Queens Park Rangers Radek Černý v utkání na půdě Swansea nenastoupil. Jeho zástupce Paddy Kenny inkasoval už ve 14. minutě, když ho překonal Graham. Bod za remízu zachraňoval pro QPR Mackie, který se trefil ve druhé půli.

Premier League, 18. kolo:
Arsenal - Wolverhampton 1:1 (8. Gervinho - 38. Fletcher).
Swansea - Queens Park Rangers 1:1 (14. Graham - 58. Mackie).
Norwich – Tottenham 0:2 (55. a 67. Bale).

Reklama

Související témata: