Hlavní obsah

Další senzace v Anglii: Lídr Manchester City prohrál gólem v nastavení

LONDÝN

Devatenácté kolo anglické Premiér League je pohromou pro favority a nepříjemnému překvapení se nevyvaroval ani vedoucí Manchester City. Přestože měl favorit v Sunderlandu po celý zápas převahu, gólem v nastavení od střídajícího Korejce Či Tong-wona nakonec prohrál s týmem z dolní poloviny tabulky 0:1. Přesto Manchester City zůstává o skóre v čele tabulky před městským rivalem United.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Hráči prvního City prohráli se Sunderlandem gólem v nastavení.

Článek

Tým nabitý ofenzivními hvězdami se podruhé za sebou v lize střelecky neprosadil. Vzhledem k sobotním ztrátám Manchesteru United, Tottenhamu a Chelsea ale nemusí zase tolik smutnit.

Kouč Mancini posadil na lavičku náhradníků útočné hvězdy Sergia Agüera a Davida Silvu a o vzruch před domácí brankou se tak staral předvším Bosňan Edin Džeko.

Hned v úvodu však měl obrovskou šanci domácí Nicklas Bendtner. Při svém sólu po rychlém kontru Sunderlandu se však nechal vytěsnit z ideální střelecké pozice a jeho pokus gólman Hart zneškodnil.

Silva a Džeko neproměnili šance

Od začátku zápasu měli mnohem více ze hry City a nebezpečný byl předvším Džeko, který však v první půli ze svých šancí vytěžil jen nastřelené břevno. Po změně stran poslal Mancini do hry Agüera s Davidem Silvou a ještě více oživil ofenzivní hru hostů.

S blížícím se závěrem zápasu se David Silva s Džekem střídali v jedné šanci za druhou. Ale bylo z toho jen další nastřelené břevno. Hosté obléhali domácí branku, jenže v posledních sekundách nastaveného času šokoval favorizovaný tým útočník Či Tong-won.

Náhradník za Bendtnera byl na hřišti jen čtvrt hodiny, když po rychlém kontru obešel i brankáře Harta a skóroval do prázdné branky. Celá situace sice zaváněla ofsajdem, ale na senzační výhře Sunderlandu to nic nezměnilo.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Sunderland - Manchester City 1:0 (90+3 Či Tong-won)
West Bromwich - Everton 0:1 (87. Anichebe)

Reklama

Související témata: