Hlavní obsah

Takhle se brání? Mancini po propadáku sepsul hvězdy Manchesteru City

MANCHESTER

Neuvěřitelná kalamita postihla o víkendu favority v anglické Premier League. Zaváhání Manchesteru United a Chelsea chtěl využít v neděli vedoucí Manchester City, ale gól v poslední sekundě zápasu odsoudil i jeho k nečekané porážce v Sunderlandu. Po ní se pustil do hvězd svého týmu kouč Roberto Mancini.

Foto: ČTK/AP

Zklamaný útočník Manchesteru City Sergio Agüero po porážce v Sunderlandu. On ani jeho spoluhráči nedokázali vstřelit gól.

Článek

Zatímco příznivci konspiračních teorií vidí za hromadným víkendovým krachem favoritů spiknutí sázkových kanceláří a klubů, trenér Roberto Mancini viní z nečekané porážky svého týmu především špatné bránění v závěru zápasu.

„Pokud chceme být top tým, nemůžeme takhle bránit,“ zuřil po utkání. Během něj měli hráči City velkou převahu, z níž ale vytěžili jen dvě nastřelená břevna. Především Edin Džeko zahodil hned několik slibných šancí.

V závěru se City hnali za vítězstvím tak vehementně, až odkryli zadní řady pro smrtící kontr soupeře. „Zdálo se, že chceme útočit asi v deseti lidech. To je prostě nemožné. A když šel soupeř do rychlého brejku, pět až šest našich hráčů v klidu stálo, místo aby se hnali zpátky,“ kritizoval Mancini.

Lídr Manchester City prohrál se Sunderlandem gólem v nastavení.foto: Reuters/Nigel Roddis

„Skoro jsem ztratil hlas, když jsem křičel na obránce, aby si drželi svoji linii a koncentrovali se kvůli nebezpečí možného brejku Sunderlandu,“ pokračoval kouč. Nijak zvlášť se nepozastavoval nad tím, že rozhodující gól Či Tong-wona padl po ofsajdu.

„Gól padl z ofsajdu, ale s tím nic nenaděláme. Je to frustrující, protože si zkrátka nemůžeme dovolit takové zápasy prohrávat. Ve druhém poločase jsme měli ani nevím kolik šancí. Ale holt fotbal je takový. Někdy prostě nedáte gól, i když máte deset šancí,“ povzdechl si.

Jeho tým vyšel podruhé střelecky naprázdno. Na soupisce chyběl Mario Balotelli, ofenzivní hvězdy Sergio Agüero a David Silva se dostali na hřiště až ve druhé půli, ale ani oni pro svůj tým gól nezařídili.

Z nečekané porážky se musí lídr Premier League rychle vzpamatovat, protože už v úterý ho čeká další duel proti Liverpoolu. „Doufám, že si hráči uvědomí, že jsme prohospodařili velkou šanci. Odskočit na čele tabulky o tři body mohlo být velmi důležité. Už 48 hodin po porážce se musíme dát dohromady,“ dodal Mancini.

Reklama

Související témata: