Hlavní obsah

Chelsea zdrtil prosinec hrůzy, zakázaný večírek však hráči uspořádali

LONDÝN

Atmosféra v Abramovičově Chelsea je na přelomu roku tak hustá, že by se dala krájet. Fotbalisté Blues prožili výsledkově příšerný prosinec, mužstvo má aktuálně sedm zraněných hráčů a kouče Villase-Boase navíc dopálil večírek na rozloučenou s Nicolasem Anelkou. Portugalský trenér jej fotbalistům výslovně zakázal, oni si však svou besídku vzít nenechali a konec roku řádně oslavili.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Zklamaný gólman Chelsea Petr Čech sedí na trávníku, zatímco hráči Fulhamu slaví vyrovnávací gól. Pro Chelsea ilustrující prosincový výjev...

Článek

Jak nadějně prosinec začal, tak příšerně pro fotbalisty Chelsea skončil... Hned na úvod posledního měsíce v roce vyhráli Blues na půdě nebezpečného Newcastlu a pak jako první na podzim dokázali porazit i vedoucí Manchester City. Tou dobou už díky hladké výhře nad Valencií měli v kapse také postup do jarní části Ligy mistrů, takže se zdálo, že pod vedením mladého portugalského kouče André Villase-Boase se všechno v dobré obrací.

Jenže bác ho, na přelomu roku dusí Chelsea velká krize. Pak totiž následovaly nejen tři remízy 1:1, ale také silvestrovská domácí porážka 1:3 s Aston Villou.

„Byl to nejhorší možný způsob, jak zakončit rok 2011. Ale nezbývá než doufat, že nový rok začneme vítězstvím, které opravdu potřebujeme co nejrychleji, abychom se zase výsledkově chytli,“ stručně prohlásil jindy výřečný brankář Petr Čech.

První pokus má Chelsea již v pondělí odpoledne ve Wolverhamptonu. Jenže v prosinci ztratila devět bodů, klesla na páté místo a v titul nevěří už ani její kouč. „Na titul už asi opravdu myslet nemůžeme. Když se podívám na tabulku realisticky, můžeme skončit čtvrtí. A to pro nás není dobrá zpráva,“ prohlásil schlíplý Villas-Boas.

Sedm marodů a navrch besídka pro Anelku

Jeho tým ke všemu kosí zranění. Zdravotní problémy mělo před duelem s Vlky hned sedm hráčů, včetně Sturridge, Drogby či Colea. Nedělní trénink vynechali i Čech a Terry, zcela fit nejsou ani Kalou a Malouda, jehož si bývalý kouč týmu Ancelotti vyhlédl pro svůj nový klub, Paříž St. Germain.

Nejen kvůli bídným výsledkům však je na Stamford Bridge velké dusno. Hráči přišli s nápadem, že na rozloučenou s Nicolasem Anelkou, který míří do Číny, uspořádají ve vánočním čase večírek na rozloučenou. Jenže ligové zápasy se teď hrají každý druhý den, a tak Villas-Boas oslavu striktně zakázal.

Jaké však bylo jeho překvapení, když zjistil, že besídka se v pátek večer přece jen konala. A hned v sobotu pak následoval nečekaný výprask s Aston Villou...

Reklama

Související témata: