Hlavní obsah

Lampard s Čechem zachránili Chelsea, Arsenal prohrál s Fulhamem

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea zvítězili ve 20. kole Premier League na hřišti Wolverhamptonu 2:1. Tři body pro londýnský celek zachránili Frank Lampard, který vstřelil vítězný gól v 89. minutě, a Petr Čech, jenž v nastaveném čase reflexivním zákrokem zlikvidoval šanci Doyla. Blues tak poskočili na čtvrtou příčku tabulky, protože Arsenal podlehl na hřišti Fulhamu 1:2. Vítězný gól vstřelil v nastavení Zamora.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Trenér Chelsea Villas-Boas postavil do základní sestavy na hrot útoku po dlouhé době Fernanda Torrese. Portugalský kouč však byl k této změně donucen, protože Drogba i nejlepší střelec týmu Sturridge jsou zranění.

V první půli byli Blues aktivnějším týmem, do žádné velké příležitosti se však nepropracovali. Ramiresův pokus skončil mimo a Torresovu střelu zblokovala domácí obrana. Vlci se pokusili zahrozit po půlhodině hry ze standardní situace. Johnsonovu hlavičku vytěsnil Čech na tyč.

Wolverhampton, který po vánočních svátcích obral o dva body Arsenal, inkasoval až ve druhé půli. V 54. minutě se k rohovému kopu postavil Mata, poslal míč do pokutového území, kde se ho zmocnil Ramires a střelou do horní části branky otevřel skóre.

Fotbalisté Chelsea se radují s trenérem Villasem-Boasem (vpravo) z branky.foto: Reuters/Eddie Keogh

Vyrovnání v 84. minutě

Domácím se podařilo vyrovnat šest minut před koncem zápasu. Fletcher dostal dlouhý pas do pokutového území, sklepl balón zpět na nabíhajícího Warda, který tvrdou střelou z deseti metrů propálil všechno včetně brankáře Čecha.

V tu chvíli se trenér na lavičce Blues rozčiloval, už o pět minut později však zvedal ruce ve vítězném gestu. Postarali se o to Cole, který nacentroval z levé strany přízemní míč, a Lampard, jenž zařídil Chelsea vítězný gól.

Přesto to nemuselo Chelsea stačit. V nastaveném čase se totiž domácí dostali k šanci na vyrovnání. K hlavičce se po centru propracoval Doyle, ale Čech ho reflexivním zákrokem vychytal. Hned vzápětí ukončil sudí zápas.

Arsenal prohospodařil vedení a prohrál

Marcel Gecov z týmu Fulhamu, ani Tomáš Rosický z Arsenalu nenastoupili v základních sestavách svých týmů. Gecov se na hřiště nepodíval nakonec vůbec, kapitán české reprezentace Rosický vběhl na trávník v 65. minutě. V té době už Kanonýři vedli. Už ve 21. minutě si na centr Ramseyho naběhl stoper Koscielny a hlavou poslal hosty do vedení.

Svěřenci Arséna Wengera bránili ve druhé půli jednobrankové vedení a od 78. minuty měli úlohu obtížnější, protože za faul na pronikajícího Zamoru dostal druhou žlutou kartu Djourou. Domácí se první branky dočkali pět minut před koncem zápasu. A vinu na inkasované brance nese zejména gólman Kanonýrů Szczesny, jemuž vypadl míč z rukou. Balón se po centru z rohového kopu poté odrazil k Sidwellovi, který poslal míč do sítě.

Arsenal nakonec nezískal ani jeden bod. V nastaveném čase se totiž míč odrazil k Zamorovi, který z voleje levou nohou trefil přesně k tyči Szczesného brány. Arsenal prohrál 1:2, nedokázal odpovědět na vítězství Chelsea a zůstává na páté příčce tabulky.

Premier League, 20. kolo:
Aston Villa - Swansea 0:2 (5. Dyer, 57. Routledge)
Blackburn - Stoke 1:2 (70. Goodwillie - 17. a 45. Crouch)
Queens Park Rangers - Norwich 1:2 (11. Barton - 42. Pilkington, 83. Morison)
Wolverhapmton - Chelsea 1:2 (85. Ward - 54. Ramires, 89. Lampard)
Fulham - Arsenal 2:1 (85. Sidwell, 90.+2 Zamora - 21. Koscielny).

Reklama

Související témata: