Hlavní obsah

Manchester United dostal nářez v Newcastlu

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United ve středu ve 20. kole anglické ligy podlehli 0:3 na hřišti Newcastlu a po druhé porážce za sebou zůstali v tabulce druzí tři body za městským rivalem City. Může se na ně také dotáhnout třetí Tottenham, jenž ztrácí další tři body a má zápas k dobru. V druhém dnešním utkání vstřelil Američan Tim Howard z Evertonu jako čtvrtý brankář v Premier League gól, ovšem jeho tým prohrál doma 1:2 s Boltonem.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Jako by nevěřili svým očím. Fotbalisté Manchesteru United (zleva) Ryan Giggs, Michael Carrick a Wayne Rooney po druhém inkasovaném gólu v duelu s Newcastlem.

Článek

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson nechal po šokující domácí silvestrovské porážce 2:3 s posledním Blackburnem na lavičce letní posilu Davida De Geu a do branky poslal Anderse Lindegaarda, ani tato změna však "Rudým ďáblům" k bodům nepomohla.

Dánský náhradník poprvé inkasoval v 33. minutě, kdy se trefil z otočky Senegalec Demba Ba a díky 15. trefě v sezoně se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců za kapitánem Arsenalu Robinem van Persiem.

Druhý gól přidal dvě minuty po přestávce dokonale provedeným přímým kopem Yohan Cabaye a zmar United dokonal v poslední minutě vlastní brankou Phil Jones.

"Příběh tohoto zápasu napsaly první dva povedené góly. Není ale čas na žádnou paniku, máme dost zkušeností, abychom tuto nepříznivou situaci zvládli," poznamenal po utkání kouč United. "Nenechali jsme Manchester hrát, dělali jsme na hřišti, co jsme potřebovali," dodal spokojeně trenér Newcastlu Alan Pardew.

Everton vedl jen čtyři minuty

Howard oslavil svůj 250. zápas v Anglii kuriózní vstřelenou brankou, ta však jeho týmu nebyla nic platná. Americký reprezentační gólman odkopl z vlastního pokutového území míč, ten se třicet metrů před brankou Boltonu odrazil od země a s pomocí větru zapadl za záda gólmana Adama Bogdana.

Fanoušci Evertonu užasle sledují, jak míč po výkopu gólmana Tima Howarda zapadá za záda brankáře Boltonu Adama Bogdana.foto: Reuters/Phil Noble

Howard se tak připojil k Peteru Schmeichelovi, svému krajanovi Bradu Friedelovi a Paulu Robinsonovi, kteří dokázali skórovat v Premier League před ním.

Domácím ovšem vydrželo nečekaně získané vedení jen čtyři minuty, než vyrovnal David Ngog. Zápas rozhodl dvanáct minut před koncem kapitán Boltonu Gary Cahill, jenž se tak zřejmě stylově rozloučil se svým týmem před avizovaným odchodem do Chelsea.

Anglie - 20. kolo
Everton - Bolton 1:2
Branky: 63. Howard - 67. Ngog, 78. Cahill.
Newcastle - Manchester United 3:0
Branky: 33. Ba, 47. Cabaye, 90. vlastní Jones.

Reklama

Související témata: