Hlavní obsah

VIDEO: Není důvod k panice, uklidňuje fanoušky kouč Manchesteru United Ferguson

MANCHESTER

Druhá ligová prohra v řadě, tentokrát bez vstřeleného gólu. Fotbalisté Manchesteru United podlehli po Blackburnu také Newcastlu, ve 20. kole na hřišti Strak padli 0:3 a městský rival City jim odskočil na rozdíl tří bodů.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Zklamaní fotbalisté Manchesteru United Ryan Giggs (vlevo), Michael Carrick (uprostřed) a Wayne Rooney.

Článek

Na fotbalisty z Old Trafford se navíc může bodově dotáhnout Tottenham, který má zápas k dobru. Rudí ďáblové však myslí spíše na první příčku. „Samozřejmě je to výhoda pro Manchester City," prohlásil kouč United Sir Alex Ferguson.

„Normálně neztrácíme dva duely v řadě. Není ale žádný důvod k panice. Máme dost zkušeností k tomu, abychom se vypořádali s prohraným zápasem. Dokázali jsme to v loňském roce v březnu a dubnu,“ dodal Ferguson.

Trenér Manchesteru United Alex Fergusonfoto: ČTK/AP/Scott Heppell

Newcastle se prezentoval dvěma krásnými góly. Ze standardní situace skóroval Cabaye, těžkou střelou se ještě v první půli prosadil Senegalec Ba. „Začali jsme dobře, ale soupeř vstřelil fantastický gól. Newcastle byl agresivní a hru nám ztížil. Ba celou situaci vyřešil úžasně a druhý gól zabil naše naděje,“ prohlásil Ferguson.

Svěřenci Alana Pardewa se během dvou kol utkali s dvěma týmy z velké čtyřky. Po porážce od Liverpoolu Newcastle dokázal vyzrát na obhájce titulu a patří mu sedmé místo Premier League. „Hráči zasluhují aplaus. Namíchali jsme dobrý mix - byli jsme agresivní, stateční a soupeře jsme dostávali pod tlak,“ prohlásil kouč Newcastlu Pardew po utkání.

Reklama

Související témata: