Hlavní obsah

VIDEO: Cabaye parádou pomohl srazit United. Byla to vražedná trefa, uznal kouč Ferguson

NEWCASTLE/PRAHA

Konec starého roku a začátek nového? Katastrofa pro Manchester United. Alespoň co se týče výsledků. Šest inkasovaných gólů, dvě prohry - šokující s Blackburnem 2:3 a též překvapivá s Newcastlem 0:3. A parádní trefou tomu napomohl záložník Yohan Cabaye.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Jako by nevěřili svým očím. Fotbalisté Manchesteru United (zleva) Ryan Giggs, Michael Carrick a Wayne Rooney po druhém inkasovaném gólu v duelu s Newcastlem.

Článek

„Vražedná trefa,“ komentoval kouč Alex Ferguson uznale gól francouzského záložníka, který přišel před sezónou do Newcastlu z Lille. A na ostrovech zažívá vydařenou sezónu. I se skvostnými pocity z vítězství nad slavnými United, kteří na přelomu roků nešlapou podle Fergusonových představ.

Po šokující domácí silvestrovské porážce s posledním Blackburnem nechal trenér na lavičce De Geu a do branky poslal Lindegaarda, ani tato změna však "Rudým ďáblům" k bodům nepomohla. Rázem na konkurenční City ztrácejí tři body. A Newcastle je sedmý, dráždivě blízko třeba i pozicím zajišťujícím účast v Lize mistrů.

„Budeme spokojeni s Evropskou ligou,“ říkal jeden z hrdinů večera Cabaye, podle něhož týmu výrazně pomohl minulý nezdar. „Prohra s Liverpoolem nám pomohla, říkal jsem, že pokud budeme hrátjako opravdový tým, můžou to United odnést a povedlo se,“ rozplýval se fotbalista, který našel v novém působišti pohodu. „Není tu tolik peněz, je to podobné jako v Lille,“ podotkl s tím, že se bez potíží dokázal ponořit do anglické reality.

"Ještě než jsem přišel do Newcastlu, dobře jsem věděl, že čas kolem Vánoc je klíčový pro celou sezónu. United to zrovna nevychází, mají problémy, ale myslím, že ve hře o titul zůstanou. Společně se City,“ mínil.

Reklama

Související témata: