Hlavní obsah

Před 11 týdny městského rivala potupil, před pohárovým kláním s United si Mancini stýská

MANCHESTER

Mančaft má poskládaný z playerů za 333 miliónů liber, přesto si kouč Manchesteru City Roberto Mancini před nedělním ostře sledovaným kláním FA Cupu s městským rivalem United stýská. „Kdo ví, zda dám dohromady vůbec osmnáct hráčů. A to jsme plánovali, že letos budeme zase hrát finále. O důvod víc, proč musíme koupit další posily,“ hořekoval italský kouč před duelem třetího kola FA Cupu, který je na pořadu v neděli od 14 hodin.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Manžer Manchesteru City Roberto Mancini předvádí, že zu fotbalových kouzel nic nezapomněl.

Článek

Do poslední chvíle se Mancini snažil, aby reprezentanti Pobřeží slonoviny Kolo a Yaya Touré zůstali do neděle, na Africký pohár neodlétali a proti Manchesteru United nastoupili.  Marně... Teď má další problém, neboť Barryho k dispozici mít nebude, Balotelli laboruje po ligovém zápase se Sunderlandem s poraněným kotníkem a jeho start je také ohrožen, Nasriho skolila chřipka...

U sedmnácti zdravých hráčů prý končí

„U sedmnácti zdravých hráčů končím, osmnáct jich dám těžko dohromady,“ posteskl si Roberto Mancini před pohárovou konfrontací s United, na kterou je natěšena celá fotbalová Anglie. Aby ne, když před jedenácti týdny znectil jeho tým v Premier League na Old Trafford městského konkurenta potupně 6:1, takže se s napětím čeká na odvetu. Zvláště, když Fergusonův obhájce titulu prohrál poslední dva ligové mače a zažívá zřejmě krizi.

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli (vpravo) laboruje s poraněným kontíkem.foto: Reuters/Darren Stamples

„Jenže nás čeká derby, které je velice těžké. A v tuto chvíli bude o to těžší, že United jsou po dvou prohrách hodně nazlobení. U našeho soupeře navíc bývá pravidlem, že každá porážka ho posílí,“ meditoval italský kouč, jehož tým vede Premier League s tříbodovým náskokem právě před United a navíc sní sen o obhajobě pohárové trofeje.

Mancini: United jsou zkušenější a tudíž silnější

„Bylo pro nás hodně důležité, že jsme v loňské sezóně FA Cup vyhráli. Začali jsme budovat nový tým a bylo podstatné, aby začal hodně rychle vítězit. Tím, že jsme FA Cup získali, pochopili všichni, že pokud budou tvrdě pracovat, můžeme vyhrát i ligu. A my bychom ji vyhrát samozřejmě chtěli,“ svěřoval se Mancini.

Oproti největším rivalům však cítí pořád handicap, a i proto požaduje na arabských šejcích další a další investice, aby mohl mužstvo posílit a koupit další hráče. „Manchester United i Chelsea mají oproti nám výhodu v tom, že titul a trofeje tyto kluby v uplynulých sezónách získaly, takže na ně nedoléhá takový tlak, jako na nás a mohou být tudíž v klidu. Na rozdíl od nás,“ vysvětloval Mancini, proč chce dál nakupovat.

„Navíc nemáme tolik zkušeností, jako oni. Vždyť oba rivalové vyhrávají permanentně, United třeba získali devatenáct titulů a právě z toho pramení jejich síla a víra,“ přidával. „A sezóna je ke všemu dlouhá... Měli jsme skvělý začátek sezóny, ale na přelomu roku jsme si prodělali menší krizi. Hlavně prohra na Sunderlandu mrzí, protože tam jsme si zasloužili vyhrát.“

Hladkou výhrou nad Liverpoolem však Citizens pokles formy zažehnali a v neděli jsou nachystáni to dokázat v pohárovém derby s United.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články