Hlavní obsah

Málo peněz, úpí nenasyta Mancini, který za hráče utratil již 250 miliónů liber

Chcete úspěchy, tak solte. Jednoduchým heslem se řídí Roberto Mancini, italský elegán na lavičce fotbalistů Manchesteru City. Jako by nestačilo, že šejk Mansúr se svou skupinou z Abú Zabí napumpoval do klubu od konce roku 2008 již kolem 800 miliónů liber (25 miliard korun). Jako by bylo málo, že Mancini za svého působení utratil za hráče již 250 miliónů liber (8 miliard korun). „Potřebuji víc peněz!“ křičí Ital.

Foto: Reuters

Edin Džeko (vpravo) s trenérem Manchesteru City Robertem Mancinim. Kouč teď žádá další velké úlovky...

Článek

Vítězství v FA Cupu neobhájí, z Ligy mistrů už „Citizens“ také vypadli. Splnění vysněné mety je však stále ještě možné.

„Musíme být trpěliví. Nesmíme zapomínat, že hlavním cílem pro tuto sezónu je vítězství v Premier League,“ poukázal koncem minulého roku šejk Mansúr, pohádkově bohatý vlastník klubu.

Manciniho soubor už není tak suverénní jako na podzim. Ligovou tabulku však ještě stále vede o tři body před městským rivalem Manchesterem United, s nímž v neděli vypadl ve 3. kole FA Cupu.

Má to jeden háček. Pokud se chce šejk dočkat sladkého triumfu, bude ho to zřejmě stát další milióny. Trenér Roberto Mancini totiž z Mansúra během zimního přestupního termínu ždímá prachy na nové posily.

„Potřebuji více peněz! Všichni si myslí, že máme spoustu hráčů, ale my jich máme jen devatenáct a zbytek jsou brankáři. Není to velký kádr,“ zoufá si italský kouč, který v prosinci 2009 nahradil na lavičce Marka Hughese a od té doby utratil za nákup posil již šílených 250 miliónů liber (8 miliard korun)...

Kapitán Manchesteru City Vincent Kompany (vpravo) vidí červenou kartu. Mancini tak na čas přišel o další oporu...foto: Reuters/Phil Noble

„Citizens“ sčítají ztráty, jichž se Ital obával

Na Manciniho obranu nutno přiznat, že lídr anglické ligy problémy opravdu má. Yayu a Kola Touré čeká Africký pohár, kapitán Kompany vyfasoval za vyloučení v poháru stop na čtyři zápasy. Se zraněním se perou Silva, Balotelli či Džeko. Proto Ital bije na poplach.

„Pokud budeme mít další smůlu, můžeme mít velký problém. Klub si to plně uvědomuje. Před několika týdny jsem upozorňoval, že v prosinci a lednu to bude složité. To jsme ještě byli kompletní, teď máme ale tři, čtyři zraněné hráče a další nejsou k dispozici,“ cituje Manciniho stesky deník Sun.

Pokud z šejků peníze na posily nevymáčkne, bude muset vzít do mužstva další mladíky z vlastní líhně. A do toho se mu evidentně nechce. „Nejsem z toho vůbec šťastný, ale nic jiného by se nedalo dělat,“ útočí Mancini na Mansúra, aby mu koupil další hotové hvězdy.

Dá se tedy očekávat, že pohádkové bohatý klub bude na přestupní burze znovu největším hráčem.

Reklama

Související témata: