Hlavní obsah

Přežili jsme Chelsea, poradíme si i s Manchesterem City, ujišťuje Ferguson

MANCHESTER

Masivní nákupy, téměř bezedné finanční zdroje a v této sezóně už konečně i odpovídající výsledky v Premier League katapultovaly Manchester City do čela anglické soutěže. Nejednoho fanouška napadlo, zda se v klubu s mimořádně kvalitním kádrem a skvělým finančním zázemím nezrodí vítězná dynastie, která na dlouhé roky anglickou ligu ovládne. Manažer konkurenčního a slavnějšího Manchesteru United Alex Ferguson si to však nemyslí.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Trenéra Manchesteru United Alexe Ferguson nástup konkurenčních City z klidu nevyvádí

Článek

United bohatnoucího a lepšícího se souseda dlouho přehlíželi, ten mu ale udělil lekci v šestém kole, když na Old Trafford vyprášil Fergusonův tým 6:1. City se postupně osamostatnili na čele tabulky Premier League, kde nyní mají na městského rivala tříbodový náskok.

Ferguson však alespoň navenek zůstává v klidu: „Samozřejmě všechno nasvědčovalo tomu, že se tohle může stát. Nekupovali žádná děcka, ale pořádnou porci zkušeností. Tohle by nás ale nemělo vyděsit. Jsme Manchester United a víme, co máme dělat, abychom byli úspěšní jako v minulých letech.“

S podobnou situací se už Ferguson dokázal vypořádat před několika lety, kdy šla pod vedením José Mourinha podobně vzhůru Chelsea a zdálo se, že ovládne celou dekádu.

Radost fotbalistů Manchesteru United po gólu v pohárovém utkání proti City.foto: Reuters/Phil Noble

„To, jak jsme zvládli situaci po nástupu Chelsea, doufám, dokážeme znovu aplikovat,“ pokračoval Ferguson pro klubovou televizi MUTV. Chelsea nakonec nadvládu týmu z Old Trafford dokázala v posledních pěti letech přerušit jen jednou.

Do nového roku však měli v lize United katastrofální nástup, doma s Blackburnem a poté i v Newcastlu prohráli a pokaždé inkasovali tři góly. Částečně si vylepšili náladu pohárovým vítězstvím právě nad Manchesterem City, který následně doma prohrál i první semifinálový zápas Carling Cupu proti Liverpoolu (0:1).

A ligového lídra může alespoň dočasně sesadit z první příčky už v sobotu, pokud dokáže porazit Bolton. City totiž hrají svůj zápas proti Wiganu až v pondělí. United se ale musejí ohlížet i za svá záda, protože od třetího Tottenhamu je dělí jen lepší skóre.

„Tottenham je určitě hrozba, to nemůžeme popřít. Hrají fantastický fotbal. Jeden z těchto tří týmu nakonec vyhraje ligu,“ předpověděl Ferguson.

Reklama

Související témata: