Hlavní obsah

Arsenal venku znovu padl, nestačil na nováčka Swansea

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu v neděli prohráli v 21. kole anglické ligy na hřišti nováčka ze Swansey 2:3 a zůstali na pátém místě se ztrátou čtyř bodů na čtvrtou Chelsea. Navíc se na ně bodově dotáhl šestý Newcastle, který doma porazil Queens Park Rangers 1:0. Pro Arsenal to byla už třetí venkovní porážka z posledních čtyř zápasů.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Nathan Dyer ze Swansea (vlevo) oslavuje gól vstřelený Arsenalu. Hráči Kanonýrů Andrej Aršavin (vpravo) a Ignasi Miquel neskrývají zklamání.

Článek

Swansea potvrdila, že si na svém stadiónu udělala nedobytnou tvrz, protože zde prohrála jen jednou. Arsenal sice brzy vedl po úniku Van Persieho a jeho osmnácté trefě v sezoně, ale domácí dokázali skóre otočit. Nejprve se prosadil z penalty Sinclair a po změně stran využil chybu v rozehrávce Arsenalu Dyer.

Následně přišel na hřiště český záložník Arsenalu Tomáš Rosický a už z trávníku sledoval, jak Walcott našel skulinu v obraně, naběhl si na kolmou přihrávku a srovnal. Jenže hned za minutu předvedla podobnou akci Swansea a Graham zajistil cennou výhru. O srovnání se ještě pokusil Rosický, ale jeho střelu brankář Vorm chytil.

"Dokázali jsme, že se můžeme měřit i s nejlepšími týmy v lize. Takové výsledky nám hodně zvednou sebevědomí," pochvaloval si po utkání Dyer, jehož tým v roli nováčka okupuje pozici přesně ve středu tabulky. ""Za poslední rok a půl jsme ušli neuvěřitelný kus cesty. Do zápasu s Arsenalem jsme sice nevstopupili nejlépe, dokázali jsme ale senzačně odpovědět," doplnil kouč Brendan Rodgers.

Arsenalu nepomohl k vyrovnání ani bývalý kapitán Thiery Henry, který za Kanonýry nastoupil v lize poprvé od roku 2007. "V defenzivní fázi jsme udělali pár chyb, kterých bychom se měli vyvarovat. Pořád ale nechápu, proč rozhodčí odpískal penaltu," čertil se kouč Arsenalu Arséne Wenger. "Byl to jasný faul, hráč Arsenalu chytil mojí stojnou nohu," poznamenal Dyer, který byl terčem faulu.

Anglie - 21. kolo
Newcastle - QPR 1:0 (37. Best)
Swansea - Arsenal 3:2 (16. Sinclair z pen., 58. Dyer, 70. Graham - 5. Van Persie, 69. Walcott)

Reklama

Související témata: