Hlavní obsah

VIDEO: Kouč Arsenalu byl po prohře ve Swansea vytočený, klubová legenda Henry ještě víc

Kouč Arsenalu Arséne Wenger byl po nedělní prohře ve Swansea hodně vytočený, klubová legenda Thierry Henry ale ještě víc. Zatímco trenér „kanonýrů“ hněv a zlobu na hřišti ustál a stavidla steskům otevřel až po zápase, rozzuřený Henry se neovládl a dostal se do konfliktu s fanoušky hned po utkání. „Pouze jim chtěl naznačit, že by měli mužstvo podporovat bez ohledu na výsledek,“ bránil Henryho mluvčí Arsenalu, neboť extempore čtyřiatřicetileté legendy se pochopitelně dostalo na titulní stránky.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Nathan Dyer ze Swansea (vlevo) oslavuje gól vstřelený Arsenalu. Hráči Kanonýrů Andrej Aršavin (vpravo) a Ignasi Miquel neskrývají zklamání.

Článek

Začátkem týdne ho oslavovali a vynášeli až do nebe, neboť jediným gólem rozhodl duel FA Cupu s Leedsem, v neděli po šokující prohře 2:3 na trávníku Swansea i na legendárního Thierry Henryho fanoušci Arsenalu nespokojeně řvali.

Trenér Arséne Wenger se v pohárovém duelu s Leedsem objímá se střelcem gólu Thierry Henrym.foto: ČTK/AP/Matt Dunham

„Kde jste nechali srdce? Kde je váš charakter a chuť bojovat?“ řvala skupinka rozčarovaných příznivců "gunners" na své hráče, když jim šli po zápase poděkovat, že vážili cestu do Swansea. Na Henryho, jenž se do Arsenalu vrátil z New York Red Bulls na dvouměsíční hostování, to bylo příliš. V pondělí po pohárové výhře nad Leedsem ho oslavovali, v neděli se na stadiónu nováčka pustili i do něho.

Henry: Fanděte a nekritizujte

„Měli byste fandit, podporovat naše mužstvo a nikoli jen kritizovat,“ pustil se Henry do debaty s jedním z rozzuřených fanoušků a přidal i pár gest, aby mlčel.

„Pouze chtěl naznačit, že by měli vnímat fotbal pozitivně a fandit bez ohledu na výsledek,“ vysvětloval rozzuřenou reakci Henryho a jeho vášnivá gesta adresovaná ochozům mluvčí Arsenalu.

Trenér Arsene Wenger rozhazuje rukama. Nesouhlasí s verdiktem sudího.foto: Reuters

Wenger: Penalta a podivná rozhodnutí navrch

Ke slovům trenéra Wengera se pochopitelně nevyjadřoval. Tomu se nelíbily verdikty sudího Olivera a především pak penalta, kterou už po čtvrthodině nařídil a z níž Sinclair vyrovnával na 1:1.

„Nechápu, jak ji mohl odpískat. Nathan Deyer sice odvedl dobrou práci, ale rozhodčí měl jeho pád prohlédnout,“ zlobil se Wenger, jehož tým utrpěl třetí prohru v posledních šesti zápasech, takže zůstává přikován na páté příčce s čtyřbodovou ztrátou na čtvrtou Chelsea.

Hlavně prohry na Fulhamu a teď ve Swansea jsou pro Wengera hodně mrzuté.

„Mrzuté je hlavně to, že jsme dvakrát ztratili zápas, v němž jsme vedli. Na Fulhamu a teď zase. I když tentokrát provázelo naši porážku hodně podivných rozhodnutí,“ stěžoval si Wenger na hlavního sudího Olivera a některé jeho verdikty. Objektivně ale uznal, že Swansea hrála dobře. „To ano, určitě odvedla velice dobrý výkon. Ale my ji pomohli, protože jsme se dopustili chyb, které jsou u týmu našich schopností a ambicí těžko vysvětlitelné a pochopitelné.“

Alespoň nějakou útěchu po prohře ve Swansea však Wenger měl – výkon Henryho. Poslal ho stejně jako Rosického na hřiště v 63. minutě a i když klubová legenda "kanonýrům" k výhře nepomohla, trenér si tento tah pochvaloval. „Po příchodu na hřiště naši hru oživil a pro domácí bránu byl hodně nebezpečný,“ kvitoval Wenger výkon čtyřiatřicetiletého Henryho.

Reklama

Související témata: