Hlavní obsah

Chelsea získala do obrany anglického reprezentanta Cahilla

LONDÝN

Anglický fotbalový reprezentant Garry Cahill se konečně stal posilou Chelsea. Londýnský celek se už na konci prosince dohodl na jeho přestupu s Boltonem, ale transfer byl definitivně uzavřen až dnes. Chelsea za Cahilla podle britských médií zaplatí sedm milionů liber (asi 217 miliónů korun).

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Chelsea získali novou posilu do obrany

Článek

"Chelsea je velkoklub, který chce vyhrávat trofeje. Pro mě je to velká příležitost. Takové nabídky se neodmítají," uvedl Cahill, který si spolupráci s kapitánem Chelsea Johnem Terrym ve stoperské dvojici vyzkoušel už v anglické reprezentaci. Odtamtud se zná také s Frankem Lampardem, Ashleyem Colem a Danielem Sturridgem.

Šestadvacetiletý stoper, který přišel do Boltonu v roce 2008 z Aston Villy, má na kontě sedm startů za anglickou reprezentaci, kde nastupoval po boku kapitána Chelsea Johna Terryho. V londýnském celku, za který chytá český brankář Petr Čech, by měl nahradit Alexe, který se zřejmě vrátí do rodné Brazílie.

Místo Cahilla v obraně Boltonu by měl zaujmout Američan Tim Ream z New Yorku Red Bulls. "Chceme ho přivést. V nejbližších dnech by se to mělo dotáhnout," uvedl kouč Boltonu Owen Coyle.

Reklama

Související témata: