Hlavní obsah

Šťastný den, oddechl si trenér Chelsea a Čech s ním

Chelsea už zase žije, dýchá a doufá. V jedenadvacátém kole anglické fotbalové Premier League porazila Sunderland sice jen těsně 1:0, přesto prožila šťastný den. „To proto, že Tottenham pouze remizoval, takže na něj ztrácíme už jen šest bodů. A ztratil i Arsenal a Liverpool. Už několikrát se nám totiž stalo, že naši největší soupeři ztratili body a my toho nedovedli využít. Až teď můžeme být spokojeni,“ vysvětloval důvod spokojenosti český legionář ve službách Blues Petr Čech.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují s trenérem Villasem-Boasem (vpravo) z branky.

Článek

Pro Chelsea to nebyl ani trochu snadný zápas. Vždyť Sunderland potvrzoval v poslední době výrazný vzestup formy, takže rozstřílel Wigan 4:1, porazil vedoucí Manchester City, remizoval s Evertonem.

„Hraje opravdu dobře, o čemž svědčila jeho série. Před zápasem s námi neprohrál pět utkání v řadě. A ani my to s ním neměli jednoduché,“ glosoval konfrontaci se Sunderlandem český legionář. „Hráli dobře, vytvořili si i nějaké šance,“ dodával Čech, který ve druhém střetnutí po sobě udržel čisté konto.

Pro Chelsea to bylo moc a moc důležité, neboť sama dokázala jeden gól vstřelit, čímž si zajistila zisk tří bodů. „Je důležité umět vyhrávat i 1:0. Už několikrát v této sezóně jsme vedli, ale často se stalo, že jsme nedotáhli zápas k zisku tří bodů. Proti Sunderlandu to vyšlo, i když jsme mohli přidat další gól. Šance jsme měli,“ těšila Čecha i hubená výhra.

Útočník Chelsea Fernando Torres se konečně dostává do formy.foto: Reuters/Eddie Keogh

Také trenér Villas Boas s ní byl spokojený. S rostoucí formou španělského útočníka Fernanda Torrese ještě víc. „Konečně se vrací do někdejší herní pohody, opět získává ztracené sebevědomí, už je opět důležitou součástí mužstva. Je jen otázkou času, kdy zase začne dávat góly,“ kvitoval mladý portugalský trenér na lavičce Chelsea výkon Torrese. Žádný div, když je mu teď pomalu vydán na milost...

Drogba a Salomon Kalou totiž odjeli reprezentovat Pobřeží slonoviny na Africký pohár národů a na Torresovi koupeném před rokem za rekordních 50 milionů liber je a bude, aby obrovskou investici splatil.

„My ho podrželi v těžkém období, když to nejvíc potřeboval, teď je na něm, aby důvěru spoluhráčům i fanouškům oplatil,“ apeloval na Torrese mladý portugalský trenér Chelsea. V duelu se Sunderlandem se sice španělský útočník ještě střelecky neprosadil, ale o výhru Chelsea se zasloužil. Po jeho voleji se totiž míč odrazil od břevna na kopačku Lamparda, který zápas rozhodl.

Ještě jedno pozitivum duel se Sunderlandem prom Chelsea měl. Na poslední čtvrthodinu vyběhl na hřiště poprvé v sezóně ghanský záložník Michael Essien, který vystřídal právě Lamparda. V létě si totiž pochroumal kolenní vazy a od té doby v sestavě Blues chyběl.

„Je to, jako bychom podepsali nového hráče,“ kvitoval comeback Essiena i Čech. „Všichni jsme mu drželi palce a návrat m u moc přáli, protože podobně dlouhou léčbu absolvoval už podruhé.“

Reklama

Související témata: