Hlavní obsah

Mancini a Rooney si po teatrálních scénkách už nemají co vyčítat

WIGAN

Teď už si nemají co vyčítat. Kouč Manchesteru City Roberto Mancini a kanonýr městského rivala Wayne Rooney oblékající dres United se mohou chytit po pondělním epilogu 21. kola anglické Premier League za ruce, protože ve Wiganu předvedl pro změnu teatrální scénku italský kouč. Však si také Ronney neodpustil na Twitteru ironickou glosu: „Nedožaduje se snad Mancini červené karty?“

Foto: Toby Melville, Reuters

Gestikulující trenér Manchesteru City Roberto Mancini

Článek

Víc než povinné vítězství lídra anglické Premier League na stadiónu posledního Wiganu, o které se zasloužil první trefou po střelecké absenci trvající jedenáct kol Edin Džeko, pobavila fotbalovou Anglii polemika mezi Mancinim a Ronneyem.

Má totiž své kořeny už v předchozích týdnech... Mancini se v lednovém duelu svých Citizens s Liverpoolem domáhal hodně teatrálně vyloučení slovenského stopera v liverpoolských službách Martina Škrtela. A dokonce tak vehementně, že si za to vysloužil spoustu kritiky, pod jejíž palbou se nakonec veřejně omlouval.

Wayne Rooney (vpravo) začal demolici městského rivala v pohárovém derby o Manchester,  vzápětí se postaral i o vyloučení Kompanyho.foto: Reuters/Phil Noble Ani to ovšem Mancinimu nebránilo, aby se pět dnů nato pustil do Rooneyho. V městském derby FA Cupu se totiž útočník United podobnými gesty a teatrální scénkou postaral o to, že už ve 12. minutě vyloučil sudí Foy obránce Citizens Vincenta Kompanyho, takže Rooneyho tým hrál prakticky celý zápas v početní převaze, utkání nakonec 3:2 vyhrál a obhájce trofeje vyřadil.

Od Manciniho to samozřejmě schytal... "O zákrok na červenou rozhodně nešlo, ale Rooney prostě sudímu řekl, co má dělat," rozohnil se Mancini po prohraném zápase.

Po pondělním epilogu 21. kola Premier League si ale nemají Mancini s Rooneym co vyčítat. Ve Wiganu pro změnu perlil italský kouč. Po zákroku domácího Figueroa na argentinského útočníka Agüera dvě minuty před koncem totiž vystartoval Mancini z lavičky a začal mávat nad hlavou imaginární kartou. To proto, aby rozhodčímu Atkinsonovi naznačil, že honduraský bek má dostat červenou a jít ze hřiště.

Atkinson se však na Manciniho ani nepodíval, natož aby na jeho pantomimu reagoval. Zato Rooney si jí povšiml a hned na Twitter sarkasticky napsal: „Nedožadoval se snad Mancini červené karty?“

Edin Džeko (vpravo) s trenérem Manchesteru City Robertem Mancinimfoto: Reuters Trenér Manchesteru City Roberto Mancini se po utkání samozřejmě uklidnil, neboť jeho tým dotáhl zápas do vítězného konce a tři povinné body tudíž získal. Chválil své hráče, vyzdvihoval Džeka, jenž se trefil po střeleckém půstu, omlouval se i za to, co u lavičky předváděl.

“Rukou jsem sice mával, ale nic jsem tím nesledoval. Počínám si stejně jako Wayne Rooney. Jen s tím rozdílem, že on to dělá na hřišti, zatímco já na lavičce, kde mě rozhodčí nevidí a nemohu ho tudíž nijak ovlivnit. Ostatně, už jsem v Anglii dost dlouho na to, abych věděl, že na rozdíl od Itálie či Španělska v Premier League rozhodčí na podobná gesta trenérů nijak nereagují,“ vysvětloval a omlouval své chování Mancini.

Reklama

Související témata: