Hlavní obsah

VIDEO: Balotelli vyvolal nejdříve zděšení, v nastavení ale šlágr s Tottenhamem rozhodl

Nejdříve by ho trenér Mancini nejraději uškrtil, protože v poslední minutě ostře sledovaného šlágru anglické Premier League kopl střídající útočník Manchesteru City Balotelli hostujícího Parkera do hlavy a pak mu na ni šlápl, takže hrozilo, že ho sudí Webb vyloučí. Rozhodčí však pro karty nesáhl a kontroverzní Balotelli pět minut poté v nastavení zápas rozhodl. Po zákroku na něho přišla penalta, on ji proměnil a rozhodl o výhře svého týmu nad Tottenhamem 3:2 v dohrávce 22. kola anglické ligy.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli šlágr s Tottenhamem rozhodl.

Článek

Balotelli se tak stal nejvíce diskutovanou a také kritizovanou postavou duelu, který nadchl fotbalové ostrovy. Aby ne, když šlo o konfrontaci vedoucích Citizens s třetím Tottenhamem. Domácí k zápasu vyrukovali bez distancovaného Kompanyho a dvou afrických hráčů Kola Tourého a Yayaua, kteří odletěli na Africký pohár národů, „kohoutům“ zase chyběli Gallas, Sandro a spol.

Manchester měl přesto k vedení blíž, neboť už v první půli se slibné šance nabízely Džekovi, Nasrimu a hlavně pak Agüerovi. Z žádné však neudeřilo. Až po půli je dokázali Manciniho svěřenci zúročit, neboť nejprve Nasri volejem a tři minuty po něm Lescott, který balón po rohovém kopu do brány doslova dotlačil, zajistili Manchesteru dvoubrankové vedení.

Zrodilo se rychle a lehce, takže domácí uspokojilo natolik, že lehkovážnost přeháněli a za šest minut o náskok přišli. Hlavně první inkasovaná branka, kterou dával po minele Saviče Defoe, byla hodně laciná a Mancini se chytal nevěřícně za hlavu. A co teprve když za další čtyři minuty Bale vyrovnal.

Joleon Lescott z Manchesteru City střílí gól do sítě Tottenhamu.foto: Reuters/Darren Staples V ten moment se rozhodl italský kouč ve službách Citizens vystřídat Džeka a poslat na hřiště Balotelliho. Ten mu incidentem s Parkerem připravil nejprve chvíli hrůzy, aby v páté minutě nastavení rozhodl. Poté, co Defoe pohrdl velkou šancí rozhodnout o výhře Tottenhamu, totiž King zahákl v šestnáctce Balotelliho nohu, sudí Webb nařídil penaltu a Balotelli z ní rozhodl o vítězství svého týmu. Šestnáctém v řadě na domácím hřišti, což je nový klubový rekord.

Rosický skousával prohru

Ve druhém nedělním šlágru vyhrál Manchester United na půdě Arsenalu 2:1, takže na městského rivala dál ztrácí jen tři body.

Fergusonův tým hrající bez Vidiče, Younga a Owena se dostal do vedení v nastaveném čase první půle, kdy skóroval nekrytý Valencia, kterého našel osmatřicetiletý veterán Giggs. To pochopitelně vyprovokovalo po změně stran Arsenal k tomu, aby přidal, měl více ze hry a i do několika dobrých šancí se dostal. Van Persie však střílel vedle, Ramsey nad, proti gólmanovi Lindegaardovi neuspěl ani Rosický, jenž odehrál celé utkání a do dvou slibných příležitostí se po hodině hry dostal.

Nakonecvyrovnával Van Persie, který zužitkoval akci českého legionáře a mladíka Chamberlaina. Kanonýři, v jejichž dresu se neobjevil Henry laborující se zhmožděným lýtkem a jimž chyběliGibbs, Signa či Wilshere, ale remízu neuhájili. Osm minut opřed koncem utekl Valencia, domácí Aršavin mu ukopl míč tak nešťastně, že našel přesně Welbecka, jenž zápas rozhodl.

Anglická Premier League - 22. kolo:
Manchester City – Tottenham 3:2, 56. Nasri, 59. Lescott, 90.+5. Balotelli z penalty - 61. Defoe, 65. Bale. Arsenal – Manchester United 1:2, 71. Van Persie - 45.+2. Valencia, 82. Welbeck.

Reklama

Související témata: