Hlavní obsah

VIDEO: Šílenec Balotelli kopl Parkera do hlavy a pak mu na ni ještě šlápl. A beztrestně!

Šílenec. Nejenže kopl Parkera do hlavy, ale ještě mu na ni šlápl. Vědomě a úmyslně, jak tvrdí i experti na motoriku, které požádali angličtí novináři o názor a oni na základě videozáznamu došli k přesvědčení, že Balotelliho zkrat byl vědomý. „Není to poprvé, co to udělal, že? A jsem si jistý, že to není naposledy,“ oprávněně zuřil kouč Tottenhamu Harry Redknapp po ostře sledovaném duelu na půdě Manchesteru City, v němž právě italský legionář Mario Balotelli stal proklínaným i oslavovaným hrdinou.

Balotelli stoupl na hlavu Parkrovi

Článek

Když uprostřed minulého týdne šlápl madridský Pepe ve čtvrtfinále Španělského poháru na ruku Messimu, vysloužil si od anglické hvězdy Rooneyho pohrdavé: Idiot! Počínání útočníka ve službách Citizens Balotelliho zatím Rooney neglosoval, ale výstižnější slovo by těžko našel.

Sudí Webb raněný slepotou

V samém závěru za nerozhodného stavu 2:2 totiž extrovertní italský mladík nejprve kopl Scotta Parkera do hlavy a pak mu na ni ještě šlápl. Beztrestně, protože zkušený sudí Harward Webb jeho počínání velkoryse přehlédl. Možná i proto, že náhradník Balotelli, který v 66. min. střídal Džeka, už žlutou kartu měl. Dostal ji hned po třinácti minutách na trávníku, takže druhá žlutá by znamenala vyloučení a oslabení Citizens.

Trenér Tottenhamu Harry Redknapp zuřil oprávněně.foto: Reuters/Juan Medina

„Pokud se sudí domnívá, že za takovýto faul by neměl být hráč vyloučen, neměl by fotbalové zápasy soudcovat, Natož aby rozhodoval mistrovství světa,“ pobouřila Redknappa slepota sudího Webba, jenž vstoupil do fotbalové historie čtrnácti žlutými a jednou červenou kartou, které udělil při rozhodování finále mistrovství světa 2010 v Jižní Africe mezi Španělskem a Nizozemím.

Redknapp: Nemám rád lidi, co kopou druhé do hlavy

Tentokrát ovšem Balotelliho kriminální faul velkoryse přehlédl. „Nemám rád lidi, co na fotbalovém hřišti kopou druhé do hlavy. Nepochopím, proč musel Scotta ještě kopnout, když ležel na zemi,“ běsnil kouč „kohoutů“ Redknapp .

“Nebylo ani trochu hezké, co Balotelli udělal. Parker má ošklivou ránu na tváři,“ přidával.

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli je zase středem pozornosti.foto: Reuters/Darren Staples

Pradoxem paradoxů bylo, že právě Balotelli prestižní a vypjatý zápas nakonec rozhodl. V páté minutě nastavení ho totiž King v šestnáctce fauloval, on sám si postavil míč a z penalty skóroval. Vůbec nepřipustil, aby se k exekuci pokutového kopu postavil někdo jiný.

Paradox: Extrovert nakonec duel rozhodl

„On má prostě rád podobně vypjaté chvíle. Hlavně v samém závěru zápasů chce být středem pozornosti,“ glosoval rozuzlení Manciniho asistent David Platt, neboť italský kouč Manchesteru City na tiskovou konferenci po zápase nepřišel. Údajně proto, že měl potíže s hlasivkami...

K incidentu mezi Balotellimu a Parkerem se však vyjadřovat nemínil. „Z lavičky jsem ho neviděl. Počkám na videozáznam, který mně nabídne různé úhly pohledu,“ bránil se.

Fotbalová Anglie je však Balotelliho excesem pobouřena a žádá si jeho potrestání. Zvláště, když nejde o první a určitě ani poslední úlet italského mladíka, který je proslulý hádkami s ostatními fotbalisty v mančaftu, výstupy s trenérem, šipkami metanými po spoluhráčích, ohňostrojem odpáleným v koupelně a podobnými šílenostmi.

„Paradoxem zůstane, že zápas rozhodl hráč, který už neměl na hřišti vůbec být,“ ucedil vytočený trenér Tottenhamu Redknapp, zároveň však objektivně uznal, že jeho tým se o body připravil sám. „Kdyby v 90. minutě trefil Defoe prázdnou bránu, mohli být Citizens mrtví,“ povzdechl si při reminiscenci šance, kterou bylo skutečně uměním neproměnit.

Reklama

Související témata: