Hlavní obsah

VIDEO: Nemusím se nikomu zpovídat, odsekl nasupený Wenger po nevydařeném střídání

LONDÝN/PRAHA

Nejen pískající a krajně nazlobení fanoušci, ale i kanonýr Arsenalu Van Persie dal trenérovi Wengerovi najevo, že jeho rošádu v sestavě nechápe. „Ne, ne,“ zachytily kamery Sky jeho reakci, když se pouhé tři minuty po vyrovnávací brance Wenger rozhodl, že stáhne ze hřiště mladíka Alex Oxlade-Chamberlaina a pošle do kotle Emirates Stadium do duelu s Manchesterem United kapitána ruské reprezentace Andreje Aršavina. Úlet na druhou, protože právě Aršavin „kanonýrům“ zápas nakonec prohrál.

Foto: Darren Staples, Reuters

Výmluvné gesto kouče Arsenalu Arséne Wengera po prohraném šlágru s Manchesterem United.

Článek

Schytal to ze všech stran. I proto, že jeho rošádu s Aršavinem pochopil málokdo, neboť Alex Oxlade-Chamberlain hrál proti Manchesteru United skvěle a Van Persiemu nahrával na vyrovnávací gól. Trenér Wenger ho přesto z placu stáhl...

Wenger: Nic zdůvodňovat nebudu!

„Ne, ne,“ křičel u postranní čáry Van Persie, ale francouzský kouč Arsenalu na něho nedal.  Alexe Oxlade-Chamberlaina, který nastoupil v Premier League vůbec poprvé v základní sestavě, ze hřiště stáhl a vypustil místo něho Andreje  Aršavina.

„Dělám manažera třicet let, vystřídal jsem za tu dobu na padesát tisíc hráčů a nevím, proč bych měl svá rozhodnutí zdůvodňovat,“ reagoval Arséne Wenger popuzeně na invektivy, že právě touto rošádou zápas prohrál.

Fotbalisté Arsenalu Andrej Aršavin (vlevo) a Tomáš Rosický.foto: Reuters/Jose Manuel Ribeiro Aršavin totiž v běžeckém souboji s Valenciou trefil míč tak nešťastně, že ho naservíroval přímo Welbeckovi, jenž utkání rozhodl.

„Chápu, že fanoušci jsou naštvaní. Zvláště, když střídání nevyšlo. Ale bavme se vážně – je snad něco nenormálního na tom, když osmnáctiletého kluka, který už byl navíc unavený, nahradí kapitán ruského národního mužstva?!“ připustil Wenger nakonec přece jen diskusi na téma nepovedeného střídání.

„Nejenže byl unavený, on byl v týdnu i nemocný a měl potíže s lýtkovým svalem,“ hledal si dál argumenty, proč mladíka vystřídal. Reakci Van Persieho ovšem nemínil komentovat vůbec. „Nic jsem neviděl,“ odsekl.

Nevill: Vraťte ho zpátky do Ruska

Zato Aršavina vzal v ochranu. „Pokud někdo předpokládá, že budu obviňovat některého z hráčů, nedočká se. K té situaci mohlo dojít, i kdyby Alex na hřišti zůstal,“ stál si Wenger dál za svým rozhodnutím.

Od ikony anglického fotbalu Gary Nevilla, jenž hrával dlouhá léta v Manchesteru Uniíted a za reprezentaci Albionu odkopal 85 zápasů, to ale Aršavin schytal.

„Nemá rád naše počasí. Nemá rád naše ženy. Myslím, že se chce vrátit zpátky do Ruska. Tak ho tam vraťte,“ jízlivě glosoval Nevill, který pracuje jako komentátor televizní stanice Sky, vystoupení Aršavina.

Situace kanonýrů je prekérní

Pravdou je, že Arsenal je po 22 kolech v Premier League v hodně složité situaci. Po třech prohrách v řadě  s Fulhamem, Swansea a teď  Manchesterem United figuruje na pátém místě, přičemž na čtvrtou příčku zaručující start v Lize mistrů ztrácí už pět bodů. „Nedostat se do Champions League, to by pro nás představovalo tragédii,“ přiznával Wenger ještě před zápasem.

Teď nemá jisté, zda se s Arsenalem probojuje alespoň do Evropské ligy, protože šestý Newcastle má stejně bodů a Liverpool ztrácí jen jeden jediný.

„Jsme v obtížné pozici, zápas s United jsme si neměli dovolit prohrát. Je přirozené, že naši fanoušci jsou zklamaní,“ uznával Wenger, že rozladění fanoušků Arsenalu je oprávněné.

"Zaplatili si, takže jim nemůžeme bránit, aby dávali průchod emocím," glosoval jejich zlostné bučení. "To ale neznamená, že mají pravdu."

Reklama

Související témata: