Hlavní obsah

VIDEO: Trestat? Spíše by měli Balotelliho chránit, jinak z Anglie odejde, běsní jeho agent

MANCHESTER/PRAHA

Neovládl se. Nejprve Parkera do hlavy kopl a pak mu na ni ještě šlápl, takže teď si italský extrovert ve službách Manchesteru City Mario Balotelli nejspíše ve čtyřech zápasech v modrobílém dresu Citizens nezahraje. Takový trest mu totiž hrozí za exces v nedělním ostře sledovaném duelu Premier League s Tottenhamem, který pobouřil fotbalovou Anglii. Tedy, pokud se proti šetření disciplinární komise anglické asociace neodvolá, což se podle klubového vedení Manchesteru City nestane.

Balotelli stoupl na hlavu Parkrovi

Článek

Náhlý zkrat? Nebo snad vědomý úlet nezkrotného italského mladíka, s nímž si nikdo neví rady a který se klidně pohádá se spoluhráči i s trenérem, protože musí být vždycky po jeho? Však i proto se ho v milánském Interu rádi zbavili...

Nebo snad šlo opravdu o nekoordinované pohyby, které vedly k tomu, že Balotelli nejprve Parkera do hlavy kopl a pak mu na ni ještě šlápl?

Kouč kohoutů zuřil. A moc

„Není to poprvé, co to udělal, že? A jsem si jistý, že to není naposledy,“ zuřil kouč Tottenhamu Harry Redknapp, zatímco Parkerovi doktoři ošetřovali hlubokou tržnou ránu způsobenou kolíky Balotelliho kopaček. „Nemám rád lidi, co na fotbalovém hřišti kopou druhé do hlavy. Nepochopím, proč musel Scotta ještě kopnout, když ležel na zemi,“ přidával trenér kohoutů, vytočený na nejvyšší mez.

Aby ne, když náhradníkovi Citizens Balotellimu neukázal sudí Webb ani žlutou kartu. Kdyby ji tasil, musel by italský legionář šest minut před koncem normální hrací doby z placu, protože jednu žlutou už měl. Takhle na hřišti zůstal a v páté minutě nastavení si vykoledoval penaltu, z níž rozhodl o vítězství svého týmu.

Častý obrázek z Premier League... Mario Balotelli z Manchesteru City (vlevo) ve slovním sporu s Riem Ferdinandem z Manchesteru United.foto: Reuters/Toby Melville

Agent v tom vidí štvanici

„Jsem z toho všeho velice naštvaný. Od Maria to bylo nevědomé a neúmyslné,“ bránil Balotelliho jeho italský agent Mino Raiola a dodával, že on i jeho hráč jsou znechucení štvanicí, která se na ostrovech na mladého italského reprezentanta pořádá.

„Anglická asociace by měla Balotelliho bránit, protože jinak se může stát, že opustí Manchester City i Anglii,“ přidal Raiola dokonce i pohrůžku.

Odvolání? Zbytečnost, soudí Platt

Disciplinárka si z ní však nic nedělá a za násilné chování míní Balotelliho potrestat. Zákazem startu ve čtyřech utkáních! Tedy, pokud se proti chystanému šetření do středečního večera neodvolá...

„Zřejmě se neodvoláme, protože to stejně nemá smysl. Prostě zbytečnost. Stejná, jako v případě Vincenta Kompanyho. Většina lidí sice měla pocit, že si červenou v zápase s United nezasloužil, přesto dostal čtyři zápasy,“ naznačil asistent trenéra Manciniho David Platt, že Balotelli i klub trest přijmou.

Za násilné chování jsou ve fotbalové Anglii sankce jasně dané. Za první přečin distanc na tři zápasy, za opakovaný čtyři. Balotelli byl vyloučen už v listopadu v zápase s Liverpoolem, takže musí samo sebou počítat s vyšším trestem.

V případě, že by se odvolal a disciplinární komise odvolání zamítla, hrozilo by Balotellimu zastavení činnosti dokonce na pět utkání.

Reklama

Související témata: