Hlavní obsah

Konflikt? Trenéra naopak obdivuji, popírá kapitán Arsenalu, že by byl s Wengerem na nože

Televizní kamery jeho nazlobenou grimasu zachytily. A nejen to – z rozfázovaného záznamu se dalo jasně vyčíst, jak kanonýr Arsenalu Van Persie reaguje na střídání trenéra Wengera. „Ne. Ne!“ dával nizozemský snajpr jasně najevo, že nechápe, proč má z trávníku Emirates Stadium odejít mladík Alex Oxlade-Chamberlain, který mu krátce předtím nahrál na vyrovnávací branku, a namísto něho do duelu s Manchesterem United vyrukovat ruský legionář Andrej Aršavin.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenére, jen v dobrém, jako by naznačovalo gesto kapitána Arsenalu Van Persieho a kouče Wengera.

Článek

Z inkriminovaného okamžiku se měla stát aféra. A dokonce mimořádného kalibru, protože spor hvězdy „kanonýrů“ s francouzským koučem by byl mimořádným soustem.

Van Persie: Naštvaný? Já byl smutný

„Nijak jsem nezpochybňoval jeho rozhodnutí. Natož abych na něj nějak zlostně reagoval,“ uváděl frustrovaný Robert van Persie v rozhovoru pro The Sun údajnou aféru na pravou míru. „Nebyl jsem na šéfa nijak naštvaný, byl jsem jen smutný z toho, že Alex opouští hřiště krátce poté, co nám pomohl ke gólu.“

Wengerův tah se střídáním nechápalo ani publikum, takže začalo bučet a zlostně pískat, což samozřejmě francouzského kouče Wengera notně popudilo. „Dělám trenéra třicet let, za tu dobu jsem provedl na padesát tisíc střídání a nemám zapotřebí každé z nich někomu zdůvodňovat,“ rozpálil se po prohraném zápase s Manchesterem United Arséne Wenger, aby svůj tah nakonec vysvětlil tím, že Alex Oxlade-Chamberlain byl nejen vyčerpaný, ale navíc měl v týdnu i problémy se zhmožděným lýtkovým svalem.

Nizozemský fotbalista Robin Van Persie se raduje z branky.foto: Reuters/Eddie Keo „Pracuji s ním dost dlouho na to, abych věděl, že ke každému rozhodnutí má dobrý důvod. A nikoli jeden. Když se k něčemu rozhodne, vychází ze spousty informací, o nichž nemusí nikdo jiný vědět. Ví, zda hráč utrpěl malé zranění, zda byl nemocný nebo je unavený. Nikdy o nich nemluví, nikdy je neprozradí. I za to ho obdivuji,“ tvrdil Van Persie, že jeho vztahy s Wengerem jsou idylické.

Wenger je šéf a šéf rozhoduje

„Nikdy jsem trenérův úsudek proto nezpochybňoval, protože vzniká na základě jeho znalostí a zkušeností. A navíc není mým problémem, že místo Alexe Oxlade-Chamberlaina přišel Andrej Aršavin. On je šéf, on rozhoduje a to je...konec jednoho příběhu,“ utnul kapitán Gunners Robin van Persie veškeré spekulace, že v kádru Arsenalu to po třech prohrách v řadě pořádně vře a že on sám je s trenérem na nože.

"Můj vztah s trenérem i klubem je v naprostém pořádku. Šéf to ví, já to vím, spoluhráči to vědí," trvá si nizozemský snajpr na svém.

Reklama

Související témata: