Hlavní obsah

Manchester City vypadl v semifinále Ligového poháru. V Liverpoolu jen remizoval

LIVERPOOL

Lídr anglické fotbalové Premier League Manchester City vypadl v semifinále Ligového poháru po remíze v Liverpoolu 2:2. City si totiž na Anfield Road přivezli porážku 0:1 ze svého stadiónu a Liverpoolu tak k postupu stačila i remíza. Tým z Manchesteru sice dvakrát vedl, postup do finále proti Cardiffu však domácím nakonec vystřelil čtvrt hodiny před koncem Velšan Craig Bellamy.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Craig Bellamy se raduje z vyrovnávacího gólu do sítě Manchesteru City, který potvrdil postup do finále Ligového poháru.

Článek

City, kteří nastoupili v Liverpoolu bez distancovaného Maria Balotelliho, potřebovali v utkání rychle smazat jednobrankové manko, což se jim povedlo už po půlhodině. Nigel de Jong napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho střela zapadla do růžku Reinovy branky.

Liverpool byl však od začátku aktivnějším týmem a ještě do přestávky také stačil vyrovnat. Penaltu po ruce Micaha Richardse v šestnáctce zkušeně proměnil Steven Gerrard.

Hosté sice nebyli nijak střelecky aktivní, ale čtvrt hodiny po změně stran znovu vedli. Edin Džeko zužitkoval parádní pas od Kolarova a střelou k zadní tyči poslal hosty do vedení 2:1. Z vedení se však City radovali jen pár minut. Po hezké kombinaci s Johnsonem vystřelil postup Liverpoolu Craig Bellamy. V závěru zápasu sice ještě několikrát zahrozil Džeko, na výsledku už to ale nic nezměnilo.

Semifinále anglického Ligového poháru ve fotbale - odveta:
Liverpool - Manchester City 2:2, první zápas 1:0, Liverpool postoupil do finále proti Cardiffu.

Reklama

Související témata: