Hlavní obsah

Mancini se po vyřazení z Ligového poháru zlobil na rozhodčí

LIVERPOOL

Trenér fotbalistů Manchesteru City Roberto Mancini se po semifinálové odvetě anglického Ligového poháru v Liverpoolu hodně zlobil na rozhodčí. Po domácí prohře 0:1 a středeční remíze 2:2 se jeho svěřenci do finále nedostali. Liverpool se o trofej utká s Cardiffem.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini byl po vyřazení z poháru rozladěný

Článek

"Je to pro nás velké zklamání. I přes nepříznivý vývoj z prvního utkání jsem cítil, že máme na to uspět," prohlásil Mancini. Temperamentního italského kouče obzvlášť rozzlobila odpískaná penalta v závěru prvního poločasu, z které domácí kapitán Steven Gerrard vyrovnal na 1:1. "To nebyla penalta v žádném případě," zlobil se Mancini.

"Míč nejdříve zasáhl nohu ve skluzu a až od ní se odrazil do ruky Micaha (Richardse). Absolutně nedovedu pochopit, že něco takového může rozhodčí odpískat jako pokutový kop," popsal Mancini svůj názor na situaci, při níž Richards v pokutovém území zblokoval střelu liverpoolského obránce Daniela Aggera.

"Faul na Džeka byl penaltový"

Trenér City naopak viděl neodpískanou penaltu na druhé straně. "Faul jejich hráče na Edina Džeka byl pro mě evidentně penaltový. Nevím, proč v tomto momentu zůstala píšťalka zticha," neskrýval Mancini roztrpčení nad verdikty sudího Phila Dowda.

Vedoucí celek anglické ligy se v semifinále musel obejít bez Vincenta Kompanyho a Maria Balotelliho, kteří chyběli kvůli disciplinárním trestům. "Opravdu někdy v posledních utkáních cítím pocity nespravedlnosti. Za poslední dva měsíce jsme několikrát přišli o lepší výsledek vinou rozhodčích. Bohužel nemohu s rozhodčími mluvit o jejich chybách," uvedl Mancini.

Ten nyní doufá, že dnes anglická Fotbalová asociace přehodnotí čtyřzápasový trest pro Balotelliho za kopnutí záložníka Tottenhamu Scotta Parkera do hlavy. "Věřím, že se dozvím lepší výsledek," dodal Mancini.

Reklama

Související témata: