Hlavní obsah

Ve Fulhamu se šíří nákaza, klub nebude hrát ani v neděli

Londýn

Kvůli koronaviru v kádru Fulhamu se nebude hrát nedělní zápas 17. kola anglické fotbalové ligy v Burnley. Rozhodlo o tom vedení Premier League, poté co se v londýnském celku objevily další případy nákazy. Fulham už nemohl nastoupit ve středu proti Tottenhamu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Vedení soutěže oznámilo v prohlášení, že po středečním odkladu hráči i realizační tým Fulhamu podstoupili opakované testy a dnes klub musel konstatovat, že nákaza se rozšířila. Představitelé Fulhamu požádali o přeložení zápasu a Premier League jim po konzultaci se zdravotními úřady vyhověla.

"Rada rozhodla odložit zápas vzhledem k mimořádným okolnostem aktuálního vývoje epidemie v klubu," uzvedlo vedení ligy. Hráče i další zaměstnance čeká další testování, vedení ligy a Fulhamu budou společně hledat řešení, aby londýnský celek mohl bezpečně pokračovat v soutěži.

Duel týmů z dolní části tabulky je čtvrtým zápasem od začátku prosince, který musel být kvůli covidu-19 odložen. Nehrály se ani zápasy Newcastle - Aston Villa a Manchester City - Everton. Kvůli pěti nakaženým hráčům manchesterského celku se objevily otazníky i nad nedělním zápasem City s Chelsea, která pro změnu informovala o výskytu koronaviru v realizačním týmu, duel ale zatím na programu zůstává.

Premier League také uvedla, že vzhledem k celkově nízkému počtu případů koronaviru v drtivě většině klubů neuvažuje v současnosti o přerušení soutěže.

Reklama