Hlavní obsah

Osmatřicetiletý Giggs chce hrát za Manchester United i další rok

Velšský záložník Ryan Giggs chce ještě minimálně jeden rok pokračovat v kariéře. Osmatřicetiletý fotbalista Manchesteru United má podle agentury Reuters v plánu prodloužit po sezóně končící smlouvu.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Velšský fotbalista Manchesteru United Ryan Giggs

Článek

"Brzy to budeme řešit a uvidíme, jak to dopadne, ale momentálně se cítím skvěle a chci pokračovat," řekl Giggs. Bývalý velšský reprezentant dokonce připustil, že by mohl hrát i po čtyřicítce. "Nejsem věštec, ale uvidíme. Skončím, až budu na hřišti překážet. Zatím ale cítím, že jsem pro tým platný, takže chci hrát dál," uvedl.

Giggsovo rozhodnutí pokračovat přivítal trenér United Alex Ferguson a uvedl, že pro záložníka se už připravuje nová smlouva. "Pořád podává skvělé výkony, tak nevidím jediný důvod, proč by neměl hrát ještě další rok," prohlásil skotský kouč.

Giggs poprvé za United nastoupil v roce 1991 a je klubovým rekordmanem v počtu odehraných zápasů ve všech soutěžích. Současně je také jediným hráčem, který dokázal skórovat v každé sezoně Premier League od jejího založení v roce 1992. S United během jednadvacetileté kariéry vyhrál celkem 32 trofejí včetně dvanácti ligových titulů, čtyř triumfů v Anglickém poháru a dvou vítězství v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: