Hlavní obsah

Chelsea se loni podařilo snížit finanční ztrátu

Fotbalové Chelsea se v loňském roce podařilo snížit ekonomickou ztrátu a zaznamenala rekordní obrat 222,3 milionu liber. Podle londýnského klubu je za tím snaha splnit nová finanční pravidla UEFA, která vstoupí v platnost v sezóně 2013/2014.

Foto: Archiv

Roman Abramovič s rodinou

Článek

Chelsea loni byla ve ztrátě 67,7 miliónu liber, což je o 3,2 miliónu méně než o rok dřív. Obrat se klubu podařilo navýšit o 16,5 miliónu díky vyšším příjmům z Ligy mistrů a penězům z televizních práv.

"Vzhledem k prostředí, v jakém se pohybujeme, nás rekordní obrat potěšil," citovala agentura Reuters výkonného ředitele klubu Rona Gourlaye. Mezi výdaji Chelsea, kde působí i český brankář Petr Čech, byl loni například i nákup útočník Fernanda Torrese z Liverpoolu, který přišel za 50 miliónů liber a stal se nejdražším hráčem v historii britského fotbalu.

Podle Gourlaye dělá Chelsea vše pro to, aby včas splnila finanční pravidla UEFA, která mají zamezit přehnanému utrácení a zadlužování klubů. Za jejich porušení týmům bude hrozit vyřazení z evropských pohárů.

"Chceme splnit požadavky UEFA, ale současně také chceme být konkurenceschopní a hrát o tituly," uvedl Gourlay. "Očekávám, že podobným směrem budeme pokračovat i v současném finančním roce," dodal.

Reklama

Související témata: